BOCSáNATOT KéRT AZ OLIMPIAI FELLéPéSééRT A NULLA PONTOS BRéKTáNCOS

Rachel Gunn, az olimpiai bréktáncos – akinek a múlt hónapban,a párizsi játékokon bemutatott táncos produkciója népszerű lett a közösség médiában –, bocsánatot kért a bréking közösségtől az általa kiváltott reakciók miatt.

A széles körben Raygun néven ismert Rachael Gunn a The Project című ausztrál műsornak adott, szerdán sugárzott interjújában azt mondta, hogy „nagyon sajnálja a közösséget ért visszatetszést”, amelyet az előadása miatt tapasztalt.

A 37 éves egyetemi oktató egyetlen pontot sem szerzett az Egyesült Államok, Franciaország és Litvánia bréktáncosai ellen augusztusban vívott olimpiai küzdelemben, és mindhárom menetben 18-0-ra kikapott.

Előadása olyan mozdulatokból állt, mint a kenguruugrás, a hátrafelé gurulás és a testével való pózolás , miközben feküdt vagy kúszott a padlón.

Csak máshogy táncol, mint a többiek 

Rachel Gunn tánca az olimpián az egész világ figyelmét felkeltette. A brit énekesnő, Adele is megszakította müncheni koncertjét amiatt, hogy megkérdőjelezze, vajon az egész egy „vicc volt-e”, Rachel Dratch színésznő pedig a „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” című műsorban utánozta őt.

A „The Project”-nek adott interjújában Gunn azt mondta, hogy a táncstílusa „csak egy másfajta megközelítése” a sportágnak. Kitért arra is, hogy nem látta Fallon műsorát, de megemlítette, hogy nem tudja, hogy „megölelje-e (Fallont) vagy kiabáljon vele, amiért végül platformot adott neki. 

„Olyan érzés, mintha egy nagyon furcsa álom lenne, amiből bármelyik pillanatban felébredhetek” – tette hozzá.

Rachael Gunn elmondta, hogy az Óceánia-bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát a párizsi olimpiára, de hozzátette, hogy „szuper ideges” volt a 2024-es játékok miatt.

Tudtam, hogy meg fognak verni, és tudtam, hogy az emberek nem fogják érteni a stílusomat, és azt, hogy mit fogok csinálni. Az esélyek ellenem szóltak, az biztos

– fogalmazott.

Raygun végül azt is elárulta, hogy egy ideig nem fog részt venni semmilyen brékversenyen, mivel szeretné elkerülni a reflektorfényt.

Sokkal inkább a pozitívumokra szeretnék koncentrálni ebből az egészből, a pozitív reakciókra és az örömre, amit az embereknek szereztem. Arra, hogy kimegyek, és csak szórakozom, és olyan keményen küzdök, amennyire csak tudok, annak ellenére, hogy tudom, veszíteni fogok.

– mondta.

A bréktánc a 2024-es párizsi játékokon debütált az olimpián, de 2028-ban Los Angelesben nem lesz jelen.

(Ajánlókép:  Az ausztrál Raygun versenyez a B-lányok B csoportjának Round Robin versenyén a párizsi olimpiai játékok tizennegyedik napján. Fotó: Ezra Shaw/Getty Images)

2024-09-05T13:24:21Z dg43tfdfdgfd