ENNéL UNDORíTóBBAN NEM LEHET A PARALIMPIKONOK KáRáRA VICCELőDNI – óRIáSI A BOTRáNY A KOMIKUS MIATT

Az olasz és kanadai állampolgársággal is rendelkező német komikus, Luke Mockridge humorát sokan szeretik, de három évvel ezelőtt több ezren elfordultak tőle, amikor a barátnője megszellőztette, hogy kapcsolaton belüli erőszak áldozata lett a(vádat tagadó) 35 éves férfi által.

Mockridge akkor egy időre visszavonult a nyilvánosságtól, de egy ideje ismét teljes fordulatszámon pörög. Most egy podcast-interjúban a viccelődése fókuszába a jelenleg is folyó paralimpia került, s elmondta, hogy ez a verseny szerinte hogyan jött létre.

„Volt egy ember, aki felhívott egy másik országbelit, és azt mondja: Hé, ismered az olimpiát? Nekem van egy hasonló ötletem. Ugye nálatok is vannak fogyatékkal élők? Lássuk, kinél vannak gyorsabbak!”

Ez már önmagában is meglehetősen sértő, de amit nevetve még hozzáfűzött, arra egyszerűen nem lehet mást mondani: undorító és felháborító.

Vannak láb és kar nélküli úszók. Ezeket bedobják a medencébe, és aki utoljára fullad meg, az a győztes.

Elsőként a parakerékpáros olimpiai bajnok, Kristina Vogel kommentálta a viccesnek szánt beszólást.„Sajnos még mindig vannak olyanok, akik ilyen embertelen szarságokat beszélnek, és egyszerűen lenézik a fogyatékkal élőket! Ez csak egy példa... Hihetetlen!”

A netre feltöltött videó alá számos felháborodott komment érkezett. A német közszolgálati kettes csatorna, a ZDF riportere, Michael Krämer például csak egy szót írt:„Szégyen!”. Diana zur Löwen influencer a kijelentéseket undorítónak és elszomorítónak nevezte. Vitor Gatinho, a közösségi médiában aktív gyermekorvos meg így kommentált:

Azt hittem, hogy már az internet összes mélységét láttam, de ez minden eddigit alulmúl.

Maga Mockridge egyelőre nem kommentálta a videót és a kijelentéseit. Talán jobban is teszi, ha hallgat. Nem most, hanem mostantól...

Mi hősöknek látjuk őket!

2024-09-07T09:43:18Z dg43tfdfdgfd