JüRGEN KLOPP úJRA A DORTMUNDI KISPADON

Jürgen Klopp visszatért régi sikerei színhelyére, Dortmundba. Az 57 éves futballedző, aki 2008 és 2015 között két bajnoki címet, Német Kupát nyert a Borussiával és BL-döntőbe vezette a csapatot, szombat este leül a kispadra a Signal Iduna Parkban. Az apropó a Dortmund két lengyel ikonja, Jakub Blaszczykowski és Lukasz Piszczek búcsúmérkőzése.

Jürgen Klopp újra Dortmundban! Bár mindössze egy mérkőzés erejéig, de szombat este az ikonikus edző ismét leül a kispadra a Signal Iduna Parkban, hogy vezesse az egyik csapatot a két lengyel klubikon, Jakub Blaszczykowski és Lukasz Piszczek búcsúmeccsén. 

A két remek játékos kulcsszerepet játszott harmadik honfitársukkal, a jelenleg a Barcelonát erősítő Robert Lewandowskival együtt a Borussia 2008 és 2015 közötti sikersorozatában, amelyet két bajnoki cím, egy Német Kupa-diadal és egy BL-döntő fémjelzett. 

A búcsúmeccset még augusztusban meghirdették, már csak az edzők személye volt kérdés. Blaszczykowski Zoomon felhívta Piszczeket, hogy kitalálják, ki legyen az egyik csapat trénere, és természetesen egykori mesterükre, Kloppra esett a választás. A sztoriból egy jópofa videót fabrikáltak:

A Klopp által dirigált együttesben ott lesz Blaszczykowski, Mats Hummels, Kevin Grosskreutz, Roman Weidenfeller és Neven Subotic is. A másik együttesben Piszczek mellett a Dortmund jelenlegi edzője, Nuri Sahin, továbbá Marcel Schmelzer, Henrih Mhitarjan és Szokrátisz Papasztathópulosz. Ezt a csapatot az a Peter Krawietz irányítja, aki Klopp liverpooli stábjában is dolgozott.

Az első edzést már meg is tartották:

Klopp idén májusban állt fel a Liverpool kispadjáról, ahol kilenc évig dolgozott, bajnoki címet és BL-diadalt ünnepelve. 

2024-09-07T07:47:33Z dg43tfdfdgfd