MARKO: MEGáLLAPODTUNK A MERCEDESSZEL AZ F1-ES MOTOROKRóL, DE AZTáN TOTO WOLFF...

2026-tól a Red Bull a saját, Red Bull Powertrains néven gyártott erőforrásait fogja használni, amelyen segítségükre lesz a Ford is. Jelenleg a Honda, korábban pedig a Renault motorjait használták, utóbbi partnerség pedig viharos véget ért.

Sőt, arra is volt esély egy ponton, hogy a francia márka erőforrásait a Mercedes motorjára cserélje a Milton Keynes-i istálló, és ebben meg is állapodott Marko és Lauda – erről a Red Bull motorsport-tanácsadója beszélt a napokban:

„Amikor 2014-ben jöttek az új motorszabályok, a motorbeszállítónk sajnos nem tudott versenyképes motort készíteni. És mi megpróbáltuk... bár elég nagy rivalizálásunk volt a Mercedesszel, és a főnökünk, Dietrich Mateschitz sem volt nagy rajongója az ötletnek.”

„De azt mondtam, hogy ’nézd, a mi motorunkkal már nem tudjuk motiválni az embereket, hiszen mindenki tudja, hogy ezzel a motorral nem lehet nyerni. Ezért volt egy kézfogásos megállapodásunk a Mercedesszel, kezet fogtunk Laudával.”

„Toto viszont nem támogatta a dolgot, ezért nem jött össze az üzlet” – mondta Marko az Inside Line F1 podcastben.

Eközben Leclerc a közúton koccant a 140 milliós Ferrarijával, míg szagot foghatott a Red Bull az RB20-as problémáinak kapcsán.

2024-09-07T08:26:18Z dg43tfdfdgfd