„MINDENKI RAJTUNK RöHöG; AZ ORSZáG LEGJOBB EDZőJE” – íGY REAGáLTAK PINTéR ATTILA KINEVEZéSéRE

Mint ismert, Gera Zoltánt és segítőjét, Csizmadia Csabát a mostani NB II-es évad negyedik fordulója után menesztette a Vasas, amely csütörtökön be is jelentette új vezetőedzőjét, Pintér Attilát.

Pintért senkinek sem kell bemutatni, a Ferencvárossal bajnoki címet, Magyar Kupát és szuperkupát nyert, de bajnok lett a Győrrel is, illetve a Sopronnal is elhódította a Magyar Kupát, ezenfelül 2013 decemberétől közel egy esztendőn keresztül a válogatott szövetségi kapitánya volt. A Vasas-szurkolóknak kedvezhet, hogy korábban, a 2005/2006-os évadban dolgozott már a klubnál, ráadásul fia, Filip is az angyalföldiek játékosa.

Ugyanakkor nem minden XIII. kerületi szimpatizáns tetszését nyerte el a bejelentés, a klub erről szóló Facebook-bejegyzése alá 161 komment érkezett:

„Mindig azt hiszem, hogy ennél rosszabb már nem lesz…” – írja az egyik hozzászóló. A másik így fogadta a hírt: „Mindenki rajtunk röhög! Egy dilettáns döntés ismét!”

Volt, aki hosszabban is kifejtette a véleményét: „Uraim, 25 év. Ennyi ideje szurkolok a csapatnak. A szeretet Édesapám hatására jött, de most el is múlt. Azt hittem, Gera után nem lesz újabb eszetlen döntés, és olyan jön végre, akinek jelent valamit a Vasas. A hangzatos nyilatkozatok a közelmúltból, miszerint nem akarunk az edzőkeringőből igazolni, mára ugyanolyan hazugsággá váltak, mint az összes többi ígéret. Köszönöm, de elég volt. A csalódásokból, a hitegetésből, a totális szakmai hozzá nem értésből! Én itt fejeztem be.”

Akadtak azért pozitív hozzászólások is: „Rend, fegyelem, munka! Ez biztos hogy lesz, remélem a lehető leghamarabb eredménnyel is párosulnak! Sok sikert!”

„Üdvözöllek Attila újból a Vasasnál! Sok sikert kívánok a munkádhoz, csak keményen!” – olvasható a bejegyzés alatt.

Azt már a korábbi NB I-es futballista, Balaskó Iván írta – aki tagja volt Pintér kupagyőztes soproni csapatának –, hogy „Az ország legjobb edzője... csak jelzem. Ha valaki, akkor ő lesz a megmentő. Korrekt és következetes. Nekem elhihetitek, a legjobb választás.”

Az 58 esztendős szakember két év után tért vissza újra a magyar futballba vezetőedzőként, akkor a szintén másodosztályú III. Kerületet irányította.

2024-09-06T09:12:49Z dg43tfdfdgfd