NAGELSMANN A MAGYAROK ELLENI MECCS ELőTT NEVETSéGESSé TETTE A „SZAKéRTőKET”

„Szerintem helyes dolog, hogy előre meghatározzuk a távolabbi céljainkat, s ebben a tekintetben sem hagyom, hogy belém fojtsák s szót”

– mondta a sajtó képviselőinek jelenlétében Julian Nagelsmann.

„Akkor is így teszek, ha ezzel kiváltom néhány úgynevezett szakértő ellenérzését. Szerintem nevetséges és buta dolog egy edzőt azért kritizálni, mert nem kertel, és kimondja, világbajnok akar lenni.

Képzeljék el, akkor mit kapnék, ha azt mondanám: »Nem akarok világbajnok lenni, és nem érdekel, hogy Európa-bajnok leszünk-e«”

– dohogott a 37 esztendős edző.

Köztudott, az Európa-bajnokság után – a németek a negyeddöntőben balszerencsésen kaptak ki a későbbi győztes spanyoloktól – Nagelsmann azt a célt tűzte ki, hogy 2026-ban világbajnokok lesznek.

Ezt sok szakértő értetlenül fogadta, Andy Möller, az 1990-es világbajnok csapat tagja például azt mondta, hogy a szakvezető egy ilyen kijelentéssel.

túl magasra helyezi a lécet, és feleslegesen nagy nyomás alá helyezi a csapatát

„Nyomás alá helyezett ez benneteket?” – fordult oda Nagelsmann némi derültséget keltve a sajtótájékoztatón a mellette ülő dortmundi középpályás Pascal Grosshoz, aki egyértelmű nemmel válaszolt.

A német válogatott mindenesetre szeretné átvinni a lendületet a hazai Európa-bajnokságról a Nemzetek Ligájába. „Úgy gondolom, hogy az Eb utáni első meccs azért is nagyon fontos, hogy a szurkolókat a következő két évben is lázban tartsuk” -– mondta az edző, aki Toni Kroos, Manuel Neuer, Ilkay Gündoğan és Thomas Müller visszavonulása ellenére sem számít problémás átmeneti időszakra.

A témába vág...

2024-09-07T07:28:15Z dg43tfdfdgfd