SAJáT ANYJA ZSAROLTA A VILáGSZTáR TENISZEZőT, HOGY NE RúGJA KI AZ őT EDZő APJáT

A világranglistán jelenleg a legjobb 10-en kívül rangsorolt Sztefánosz Cicipásznál értesülések szerint komoly családi konfliktus alakult ki, mivel a teniszező anyja rendszeresen zsarolta fiát, hogy ne rúgja ki az őt edző apját. Pedig Sztefánosz, és édesapja, Aposztolosz munkakapcsolata már évekkel ezelőtt súlyosan megromlott.

A jelenleg zajló észak-amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában esett ki Szefánosz Cicipász, a világ egyik legjobb teniszezője, többszörös Grand Slam-finalista, világbajnok. A 26 éves teniszcsillag ezen a tornán már édesapja nélkül lépett pályára, akit az augusztus eleji, montreali torna után rúgott ki, mint edző.

Fájó szívvel tájékoztatlak benneteket, hogy az együttműködésem az apámmal mint edzővel tényleg véget ért. Azt szeretném, hogy apaként legyen mellettem, csak és kizárólag apaként. Ugyanakkor viszont elnézést kérek tőle, mert nem volt helyes az, ahogy vele beszéltem, higgyék el, engem is sokkolt, mert alapvetően egy nyugodt ember vagyok

– írta még a szakítást követően Cicipász, akinek ezt követően sem jönnek annyira az eredmények, igaz, még csak néhány tornán indult el azóta.

Jelenleg a görög teniszező hazája Davis-kupa válogatottjának szövetségi kapitányával, Dimitrisz Hatzinikolauval dolgozik, de ez a munkakapcsolat átmeneti, még folyamatban van az új edző keresése.

Cicipász korábbi fizioterapeutája, Jérome Bianchi nemrégiben arról beszélt az Eurosportnak, hogy a görög teniszező kapcsolata apjával régebben megromlott, de az édesanya nem engedte, hogy véget érjen a közös munka.

Minden alkalommal, amikor Sztefanosz szakítani akart az apjával, az anyja már rohant is hozzá, és azt mondta: Ezt nem teheted meg vele, hiszen rád áldozta az életét. Ettől Sztefanosznak bűntudata lett, és inkább folytatta a közös munkát, pedig Aposztolosz teljesen leuralta a fiát, nem hagyta őt levegőhöz jutni

– fejtette ki a fizioterapueta saját tapasztalati a helyzetről.

2024-09-07T14:02:57Z dg43tfdfdgfd