LáNGOLó RENDőRKOCSI, óRIáSI BALHé A NáPOLYI BL-MECCS ELőTT – FOTó!

Nápoly belvárosában összecsaptak a német Eintracht Frankfurt szimpatizánsai a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő esti visszavágója előtt – számolt be róla az MTI.

A német szurkolók egy rendőrautót felgyújtottak, járművek üvegeit törték be, pirotechnikai eszközöket használtak, utcai székeket és más tárgyakat dobáltak a kiérkező rendőrökre, miközben a békés járókelők menedéket kerestek az éttermekben, bárokban.

Végül sikerült lecsillapítani a tömeget, a németeket buszokra terelték és visszavitték őket a szurkolói szállodába.

Azt is sikerült elérni, hogy a két csapat tábora ne találkozhasson, noha a Napoli ultrái kövekkel és üvegekkel dobálták meg a német szimpatizánsok buszait. A rendőrség fokozott készültségben van, közel nyolcszázan teljesítenek szolgálatot.

Frankfurtból annak ellenére érkezett több mint hatszáz szurkoló Nápolyba, hogy a helyi hatóságok eltiltották a németeket a jegyvásárlástól az első találkozón tapasztalt rendbontások miatt. Akkor a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szimpatizánsok egy része pedig megtámadta a dobálókat. A február 21-i első mérkőzésen 36 személyt vettek őrizetbe.

Most a vendégdrukkereket segítették a Napolival ellenséges viszonyban lévő Atalanta ultrái is.

A frankfurti találkozót az olaszok nyerték 2–0-ra, így kényelmes helyzetből várhatják a szerda (ma) esti hazai visszavágót.

(Borítókép: Rendőrök sorfalat állnak, miután a német Eintracht Frankfurt szurkolói összecsaptak a helyi rendőrökkel a Napoli elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő esti visszavágója előtt, és felgyújtottak egy autót Nápoly belvárosában 2023. március 15-én. – Fotó: MTI / EPA / ANSA / Ciro Fusco)

2023-03-15T20:04:41Z dg43tfdfdgfd