ÁRULKODó NYILATKOZAT, EGYRE BIZTOSABB, HOGY CSAPATOT VáLT A MAGYAR VáLOGATOTT HúZóEMBERE

A Sky Sports német kiadása szerint egyre biztosabb, hogy a magyar labdarúgó-válogatott alapembere, Sallai Roland idén nyáron távozik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburgtól.

A skysport.de ezt arra alapozza, hogy a klub sportigazgatója, Jochen Saier nem igyekezett cáfolni a magyar szélső távozásával összefüggő átigazolási pletykákat.

A Freiburg újdonsült vezetőedzője, Julian Schuster azt mondta az újságíróknak, hogy várható egy-két változás a keretben. Majd Jochen Saier sportigazgató vette át a szót, aki egyenesen úgy fogalmazott, hogy szeretnék megerősíteni a támadósort. Ez pedig a németek szerint azt jelenti, hogy a klubvezetés felkészült Sallai távozására.

Sallai szerződése jövő nyáron járna le Freiburgban, akkor ingyen távozhatna, de a német élvonalbeli klub most még jelentős összegért értékesítheti játékjogát. Korábban a német Bild azt írta, a magyar támadó a kontinenstorna során több csapat figyelmét felhívta magára.

Az 52-szeres válogatott Sallai iránt érdeklődhet többek között a Bajnokok Ligájába kvalifikált Bologna, de az angol Premier League-ből, valamint a spanyol bajnokságból is lehetnek kérői.

Mint ismert, tavasszal még két magyar játékos állt a Freiburg kötelékében, Sallai mellett Szalai Attila is a csapat tagja volt kölcsönjátékosként, igaz, játéklehetőséghez ő alig jutott – a szezon végeztével pedig vissza is tért Hoffenheimbe. Az viszont még bizonytalan, mi lesz Szalai sorsa, mivel a Hoffenheimnél sem számítanak rá feltétlenül, török sajtóinformációk pedig már arról szólnak, hogy visszatérhet Törökországba, de nem a Fenerbache, hanem a Besiktas csapatához.

Az Európa-bajnokság után több magyar játékos is csapatot váltott, vagy válthat a következő napokban: azt már megírtuk, hogy Callum Styles játékára nem tartott igényt a Sunderland, és visszatért az angol harmadosztályba, de azt is megszellőztették, hogy Ádám Martin elhagyhatja a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatát.

2024-07-09T15:18:04Z dg43tfdfdgfd