ÚGY SIKíT, MINT EGY öRöMLáNY – FUCSOVICS RITKáN LáTOTT MóDON AKADT KI ELLENFELéRE

Fucsovics Márton búcsúzott a lyoni salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában, de viselkedésével teniszpályán ritkán látott jeleneteket okozott.

A világranglistán elfoglalt 80. helyével a legjobb magyarnak számító játékos kedden az argentin Sebastian Baezzel (44.) csapott össze, pályafutása során először. A mindössze 170 centis ellenfél áprilisban a 30. helyen is megfordult, és igazi salakspecialista, mindkét eddigi trófeáját ezen a borításon szerezte meg.

A franciaországi találkozó első szettjében a 22 éves Baeznek egy brék elegendőnek bizonyult, 3:1 után végigvitte előnyét, és két bréklabdát hárítva hozta a játszmát. A folytatásban a Roland Garroson jövő héten főtáblás magyar 2:2-nél vesztette el az adogatását, csakhogy néhány remek fogadás révén ezúttal sikerült visszazárkózni 4:4-nél.

Ennek azonban nem sokáig örülhetett, mivel a dél-amerikai egy 15 labdamenetes gém végén ismét brékelt, de a mérkőzést nem tudta kiszerválni, mert a 31 éves Fucsovics két meccslabdát hárítva ismét utolérte őt (5:5). A játszma rövidítésbe torkollott, melyben egy hajszálnyival Baez volt jobb, aki a harmadik mérkőzéslabdáját már kihasználta.

A mérkőzés azonban nem elsősorban az eredményről marad emlékezetes, hanem arról, hogy a magyar teniszező többször, teniszpályán ritkán hallható monológgal jellemezte ellenfelét. Fucsovics Márton szóvá tette, hogy argentin riválisa mindig hangosan ünnepli hibáit, továbbá úgy viselkedik, mint egy 12 éves. 

Tök sportszerűtlenül játszik, minden hibámat vamosszal ünnepli. Úgy sikít, mint egy k*rva

– tette hozzá Fucsovics. Az összecsapás egyébként 2 óra 5 percig tartott.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Sebastian Baez (argentin, 6.)-Fucsovics Márton 6:4, 7:6 (7-5)

2023-05-23T16:19:22Z dg43tfdfdgfd