ŐRüLET SZAúD-ARáBIáBAN: BENZEMáT HATVANEZER SZURKOLó ELőTT MUTATTáK BE

Bemutatták újdonsült csapatában Karim Benzemát, a Real Madridtól érkező támadót az al-Ittihad szurkolóinak. A 35 éves játékos klubváltása a hét elején lett hivatalos, csütörtökön pedig sor került az első személyes találkozóra is a drukkerekkel.

Karim Benzema 2026-ig kötelezte el magát Szaúd-Arábia egyik legnívósabb klubjához, ahol a hírek szerint évente 200 millió eurót tehet zsebre. A támadó csütörtöki bemutatására 60 ezer al-Ittihad-szurkoló látogatott ki, hogy személyesen köszöntsék csapatuk legújabb sztárigazolását. Benzema magával hozta pályafutása egyik legnagyobb elismerését, így az arab szurkolók élőben is megtekinthették, hogyan néz ki az Aranylabda. 

Ez egy új kihívás számomra, és alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy trófeákat nyerjek, minél több gólt szerezzek, és elégedetté tegyem a szurkolókat, a klubot, az elnököt, mindenkit. Ez egy jó bajnokság, kiváló labdarúgókkal, Cristiano Ronaldo barátom is itt futballozik, amely megmutatja, hogy a szaúdi bajnokság egyre jobban fejlődik. Izgatottan várom, hogy a pályán is találkozzunk

– tette hozzá Benzema.

A 35 esztendős Benzema a Real Madrid futballistájaként 25 nagy trófeát – közte öt Bajnokok Ligáját – nyert, 354 gólt szerzett, amivel az egyesület történetének második legeredményesebb játékosa a jelenleg ugyancsak Szaúd-Arábiában futballozó portugál Cristiano Ronaldo (450) mögött. A francia támadó új klubja jelenleg a szaúdi élvonal első helyén áll. 

(Borítókép: Getty Images)

2023-06-09T07:33:43Z dg43tfdfdgfd