9 MILLIáRD FORINTBóL éPüLT MEG AZ NB III-AS CSAPAT úJ SPORTKOMPLEXUMA - KÉPEK

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Teljesen felújított pályát, öltözőt, edzőközpontot kapott Karcag városa, amelyet többek között a magyar harmadosztályban játszó labdarúgó csapat is igénybe fog venni.

A Spanyolország-Franciaország Eb-elődöntőn a spanyolok győzelme 2.70, a döntetlen 2.95, a francia siker 3.20-szoros szorzóval fogadható. (x)

Finoman ívelt faszerkezetek, friss színek és funkcionális terek telhetnek meg élettel, átadták ugyanis Karcag újjáépített Sportpályáját - írta meg a magyarepitok.hu. Karcag Városi Önkormányzata még 2022 tavaszán adott megbízást a komplexum építésére, amelyet a LINERA Mérnöki Iroda Kft. tervei alapján a ZERON Zrt. és Prím Építő Kft. konzorciuma kivitelezhetett. Akkor az Átlátszó írta meg, hogy az említett cégek közösen nettó 6 291 390 000 forintért végezhetik el a felújítási munkálatokat. A Magyar Építők honlapjának adott interjúból viszont kiderült, hogy bő két év után a kormány 9 milliárd forintos támogatásával újult meg az Erzsébet-liget projekt első fejlesztése, a Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpont.

A projekt elindultakor a Karcag SE megye egyes csapat volt, azonban a 2021/22-es szezonban sikeresen feljutott az NB III Keleti csoportjába. Első harmadosztályú idényükben a hetedik, majd az átalakult NB III-as bajnokságok után az 2023/24-es szezonban az Északkeleti csoport nyolcadik helyén végeztek.

A létesítmény felújítását azzal indokolták, hogy az épület elavult, terei pedig nem szolgálták megfelelően a mai igényeket, így a város vezetése annak megújítása mellett döntött. A 25 456 m2-es telek új, vetett füves futballpályája és új futóköre mellett a terület nyugati felén építhették fel a lelátóval is ellátott, 2855 m2-es főépületet, ahol a lelátó alatt alakította ki a kivitelező a játékosok öltözőit és egyéb kiszolgáló helyiségeket. Konditerem, birkózóterem, squash pálya, aerobik és asztalitenisz terem is szolgálja az itt sportolókat, míg az épület emeletéről lehetséges a lelátóra kijutni.

A telek keleti felére egy új, 1823 m2-es, fedett műfüves csarnoképületet emeltek, itt a szükséges öltözői és vizesblokkok felett szintén lelátó épült, kifejezetten a futballpálya vendégszurkolói számára, ahová kétoldalról egyeneskarú lépcső vezet fel. E megoldással jól elkülöníthetők a hazai és a vendég szurkolók, sőt, a beléptetés is különválasztható.

A teljes képgaléria itt tekinthető meg.

2024-07-07T11:02:05Z dg43tfdfdgfd