A FERENCVáROS KIüTöTTE A DEBRECENT, éS GóLREKORDOT DöNTöTT AZ NB I-BEN

A Ferencváros 5–1-re kiütötte a DVSC-t a labdarúgó NB I 31. fordulójában. A nap korábbi mérkőzésén a második helyen álló Paks a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozva 0–0-s döntetlent játszott a Kecskemét vendégeként – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A bajnok már az első percben gólt szerzett, de Adama Traoré találatát les miatt érvénytelenítették, a találkozó pedig korántsem folytatódott ilyen lendülettel. Bár a zöld-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, a vendégek szervezett védelmét nem tudták feltörni, csak olyan egyéni villanások okoztak veszélyt, mint Lisztes cselsorozata, aki azonban utána nem találta el a kaput.

A Debrecen sikeresen tördelte a játékot, ezzel nemcsak a hazai rohamokat akadályozta meg, de a rivális lendületét is folyton megtörte, így jószerivel helyzet nélkül, meddő ferencvárosi mezőnyfölénnyel telt el az első játékrész.

A folytatásra a hajdúságiak kettős cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de ez korántsem jött be, mert – a hazai szurkolók pirotechnikai show-ja után – Megyeri két remek védését követően Abena közelről már nem hibázott. A góltól megélénkült a találkozó, Traoré pedig hét perc elteltével megduplázta a hazai előnyt (2–0).

Ebben a periódusban kedvére dolgozta ki a helyzeteket az FTC, a gólkirály Varga Barnabás például „ajtó-ablak” ziccert rontott. Ez meg is bosszulta magát, mert a DVSC váratlanul szépített, azonban a nagy kedvvel játszó Lisztes 11-est harcolt ki, melyet az immár húszgólos Varga értékesített, azaz hamar visszaállt a kétgólos különbség.

A Ferencváros továbbra sem állt le, így csak a győzelem mértéke volt kérdéses, végül Abena és Abu Fani volt még eredményes, a DVSC pedig csak Megyeri bravúrjainak köszönhetően kerülte el a még nagyobb vereséget (5–1).

Kecskemét–Paks 0–0

Nem túl magas színvonalú és viszonylag eseménytelen első félidőt láthatott a Széktói Stadion közönsége a Kecskemét és a Paks randevúján. Igaz, ehhez nagyban hozzájárult, hogy a vendégek már a hetedik percben emberhátrányba kerültek. Haraszti teljesen feleslegesen csúszott rá ellenfelére hátulról nyújtott lábbal, a piros lap teljesen jogos volt.

A Kecskemét az emberelőny tudatában már-már túlságosan is türelmes játékot választott, ritkán jutott el a vendégek kapujáig, és gólt sem sikerült szereznie a szünetig. A Paks elsősorban a védekezéssel foglalkozott, támadásokat csak elvétve tudott vezetni.

Fordulás után annyit változott a játék képe, hogy sokkal inkább fölénybe került a hazai együttes. A Kecskemét jóval többet birtokolta a labdát, és gyakorlatilag támadásokat is csak a lilák vezettek, a vendégek alig-alig „jutottak szóhoz”.

Igaz, az idő előrehaladtával úgy tűnt, hogy a Paks elsősorban az egy pontért küzd, a hajrában szinte kizárólag azzal törődött a Tolna vármegyei együttes, hogy a lehető legtovább megtartsa a labdát.

Végül a vendégek erőfeszítése vezetett sikerre, annyiban legalábbis mindenképpen, hogy szinte az egész meccsen emberhátrányban futballozva is elvittek egy pontot Kecskemétről – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

LABDARÚGÓ NB I, 31. FORDULÓ

Kecskeméti TE–Paksi FC 0–0

Ferencváros–DVSC 5–1

(0–0)

2024-05-05T18:49:51Z dg43tfdfdgfd