A FORD IS REAGáLT ARRA, HOGY ELHAGYJA A RED BULLT ADRIAN NEWEY

A Red Bull a múlt hét közepén jelentette be, hogy Newey két évtized után, mely alatt segítségével hét egyéni és hat konstruktőri világbajnoki címet szereztek, hátralép a Forma-1-es csapattól. A hírt a Miami Nagydíj paddockjában hatalmas csapásnak ítélik, holott a csapat maga igyekszik kisebbíteni annak jelentőségét.

A Red Bull megköszönte Neweynak a sikereikhez való hozzájárulását, de jelezték, stabil utódja lesz Pierre Waché műszaki igazgató személyében, akivel a 2026-os szabályváltozások után is erősek lehetnek.

2026-ban a Red Bull már saját fejlesztésű motorokkal versenyez a Red Bull Powertrains részlegnek köszönhetően, akiknek a Ford nyújt pénzügyi és szakmai támogatást gyári partnerként. Miután azonban felmerült, hogy a Fordnak így egy, az ígértnél gyengébb csapattal kell együtt dolgoznia, a Ford motorsport-részlegét vezető Mark Rushbrook kijelentette, Newey távozása nem befolyásolja a megkötött megállapodást:

„Nagyon tiszteljük azt, amit Adrian a karrierje során elért és mindent, amit különböző csapatoknál csinált, kifejezetten a 19 év alatt, amit a Red Bullnál töltött. Csodáljuk és tiszteljük őt és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőben, akármit is hozzon számára. Mi azonban teljesen a 2026-os erőforrás-projektre koncentrálunk, ez változatlan és továbbra is teljes gőzzel folyik a munka” – mondta a Motorsport.comnak.

2024-05-07T05:49:12Z dg43tfdfdgfd