A FRADI úJ SZTáRCSATáRA VARGA BARNABáSRóL: REMEK JáTéKOS, DE...

A Nemzeti Sport interjújából kiderül, mielőtt kedden aláírt a Ferencvároshoz, Matheus Saldanha kikérte a nemrég Moszkvába igazoló Marquinhos véleményét a klubról.

„Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, Sao Paulóban egy akadémián nevelkedtünk. Miután szóba került, hogy Magyarországra kerülhetek, beleástam magam a klub történetébe, jelenébe, aztán fel is hívtam a barátomat, tudtam, hogy igazat beszél majd. Csak jókat mondott a Fradiról, egyértelmű volt, hogy jól járok, ha ide igazolok” – mondta a Partizan Beogradtól rekordösszegért (a Transfermarkt szerint 3 millió euróért) igazolt Saldanha, aki a szerb élvonal előző idényében gólkirály lett, és az NB I-ben is hasonló a célja.

„Ígérni nem szeretnék semmit, de a képességem megvan ahhoz, hogy gólkirály legyek. Hiszek magamban, tudom, mire vagyok képes, de azzal is tisztában vagyok, csak a csapattársaim segítségével jöhet össze. Csatár vagyok, a gólszerzés éltet, de egyénieskedni nem szeretek, csapatember vagyok.”

A 25 éves, ballábas csatár gyermekkoráról és akkori példaképéről, a brazil Ronaldóról is mesélt.

„Amióta az eszemet tudom, az álmaimat kergetem. Gyerekként sem érdekelt semmi más, csak a foci. Az osztálytársaimmal mindig a labdarúgásról beszélgettünk a suliban, aztán fiatalon nekivágtam, Sao Paulóba költöztem egy akadémiára, hogy valóra váltsam az álmomat. A családom, a szüleim a mai napig Uberabában élnek, nem voltam még tizennégy, amikor kirepültem a családi fészekből. Kockáztatnom kellett, tudtam, ha profi labdarúgó akarok lenni, költöznöm kell. A brazil Ronaldo volt a példaképem. Imádtam a játékát, istenként tekintettem rá, olyat tudott a labdával, amit senki más. Reggeltől estig tudtam volna nézni, ahogy futballozik.”

Arra is fény derült, hogy Saldanhának saját személyi edzője van, aki mindenhová követi és mindenről gondoskodik.

„A családom nem költözött velem, odahaza, Brazíliában van, de egy személyi edző valóban érkezett velem. Évek óta mellettem dolgozik, ő gondoskodik az étrendemről, bár tudom, hogy a Ferencvárosnál erre külön is odafigyelnek. Mindenre ügyel, ami a pályán kívül történik körülöttem, hogy nekem valóban csupán a pihenésre, edzésre és a meccsekre kelljen koncentrálnom. Ebből a szempontból is maximalista vagyok!” – vallotta meg. Hozzátette, egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy nyolcmillió eurós piaci értékével magasan ő a magyar élvonal legértékesebb futballistája.

Köztudott, hogy a Ferencváros szinte mindig egy csatárral áll fel a mérkőzésekre, így egyelőre kérdéses, hogy Saldanha és az előző idény gólkirálya, Varga Barnabás megfér-e majd a pályán egymás mellett (a brazil a széleken és hamis kilencesként is bevethető, de neki is középcsatár az elsődleges posztja.

„Minél több a jó játékos a keretben, annál erősebbek vagyunk. Láttam felvételeket a csapatról, Varga Barnabás góljairól, ezek alapján mondhatom, remek labdarúgó, biztos vagyok benne, hogy jól megértjük egymást. De nem az én feladatom eldönteni, hogyan, milyen hadrendben játsszunk, kinek hol legyen a helye a pályán, Pascal Jansen vezetőedző a főnök, ő dönt.”

A támadó zárszóként elmondta, a Ferencvárosban húsz-huszonöt gólt tervez erre az idényre.

2024-09-06T08:12:51Z dg43tfdfdgfd