A MERCEDES ELMAGYARáZTA, MI TARTOTTA VISSZA LEWIS HAMILTONT AZ F1-ES KíNAI NAGYDíJ VéGéN

A Mercedes ezen a hétvégén sem tudott túlzottan erős teljesítménnyel előrukkolni, hiszen George Russell a hatodik, Lewis Hamilton a kilencedik helyen ért célba a Kínai Nagydíjon, így tovább nőtt a lemaradásuk a McLaren mögött a konstruktőri pontversenyben.

Ennek ellenére a Mercedes szóvivője inkább a pozitívumokra mutatott rá a verseny után, valamint elmondta, mi hátráltatta Hamiltont a futam végén a jobb eredmény elérésében:

Még több F1 hír:Ricciardo elküldte melegebb éghajlatra az őt kiütő Strollt

„Azt tekintve, hogy honnan indultunk, a mai végeredmény közel volt a maximumhoz. George legfőbb célja az volt, hogy Fernando Alonsót is megelőzze, ami sikerült is neki” – mondta a Mercedes szóvivője a crash.net szerint.

„Az erős futamvégi etap és a gumikezelése biztosította, hogy Alonso nem vált veszélyessé a végén. Lewis az egész versenyen a hátsó gumik hőmérsékletével küzdött, amit valószínűleg az autó egyensúlya okozott.”

„Jól jöttek neki a biztonsági autós fázisok, de végül peches volt, hogy nem tudta megszerezni a nyolcadik helyet a futam végén, mert nem tudott DRS-távolságon belülre kerülni Piastrihoz képest.”

„Az ellentétek hétvégéje volt ez. Valószínűleg a sprintfutam után végrehajtott nagy változtatások nem segítettek, de versenyképesen tudtunk versenyezni a McLarenek, a Ferrarik és Alonso Aston Martinja ellen.”

Eközben Ricciardo elküldte melegebb éghajlatra Strollt, míg a Kínai Nagydíj összefoglalóját itt érhetitek el.

2024-04-22T05:51:57Z dg43tfdfdgfd