A MERCEDES áTVETTE A WILLIAMS éS AZ RB "GYORS éS OLCSó" öTLETéT

Bár a csapatok legtöbbször vonakodnak nagy fejlesztési csomagokat sprinthétvégen bemutatni a limitált pályaidő miatt, más módokon szokásuk plusz teljesítményt keresni. Érdekes módon az FIA által a hétvégi, sanghaji versenyre vonatkozó, fejlesztéseket összegző dokumentumából kiderül, három csapat is változtatott a pilótát körülvevő területen.

RB F1 Team VCARB 01 halo detail

Fotót készítette: Jon Noble

Az RB a pilóta sisakja mögötti fejtámlát alakította át, hogy jobban elválassza a légáramlatokat egymástól, ez az autó hátsó része felé igazán hasznos. A Mercedes és a Williams a glória körül módosított, ők tisztítani szeretnének ezzel a piszkos levegőt.

Mercedes F1 W15 halo detail

Fotót készítette: Jon Noble

A Mercedes a cockpit két oldalára, a glória mögé helyezett egy-egy pöcköt, ezeknek az a feladata, hogy apró örvények keltésével a cockpitből kifelé irányítsa az áramlatokat, így tisztább levegővel dolgozhasson a hátsó szárny.

Williams FW46 halo detail

Fotót készítette: Jon Noble

A Williams esetében a glória első részének alakja változott, a beesési szöget növelték, ami szintén a glória körül tisztogatja a légmozgást és megfogja a korábban itt még megszökő hullámokat. Ennek a hasznát a hátsó szárnyaknál kellene látniuk, összességében pedig aerodinamikai hatékonyságot eredményez.

A Williams teljesítményért felelős részlegét vezető Dave Robson elmondta, bár ezek viszonylag kis változásnak tűnhetnek, a cockpit környéke kritikus szerepet játszik a légáramlatok eloszlásában az autó többi része körül. Emiatt tartja igen érdekesnek, hogy más csapatok is változtatásokat eszközöltek erre a hétvégére:

2024-04-19T17:46:30Z dg43tfdfdgfd