A SPANYOLOK KAPITáNYA JULIUS CAESARHOZ HASONLíTOTTA A MECCS LEGJOBBJáNAK VáLASZTOTT CSODATINIT

Luis de la Fuente, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya érthetően boldogan nyilatkozott azok után, hogy válogatottja 2–1-re legyőzte Franciaországot az Európa-bajnokság elődöntőjében, és bejutott a vasárnapi fináléba. A szakember leginkább Lamine Yamalt, a 16 évesen gólt szerző támadóját méltatta.

Luis de la Fuente szerint Lamine Yamal olyan dolgokat tesz, amelyek arra utalnak, hogy a sportág egyik nagy alakja lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy még mindig nincs 17 éves sem, ezért nagyon óvatosnak kell maradni vele kapcsolatban.

Segítenünk kell neki azzal, hogy két lábbal a földön tartjuk, és a legjobb módon fejlesztjük. Ez a nyugalomról és a higgadtságról szól. Az ókori Rómában, amikor Julius Caesarról beszéltek, azt mondták: Ne feledjük, ő is csak ember

– mondta a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, majd hozzátette, a győzelem ellenére tudja, játékosai még ennél is sokkal többet tudnak nyújtani, és biztos benne, hogy így is lesz a döntőben.

A mérkőzés legjobbjának választott Lamine Yamal szerint nagyon nehéz pillanatokat éltek meg a pályán, de nagyon jól reagáltak arra, hogy korán hátrányba kerültek.

Próbálok nem gondolkodni túl sokat, igyekszem élvezni és segíteni a csapatot, és ha úgy alakul, ahogy én akarom, akkor boldog vagyok. Nyerni akarok, nyerni és nyerni, a születésnapomat itt fogom ünnepelni Németországban a csapattal

– tette hozzá Yamal, aki Európa-bajnoki aranyérmet kérne legszívesebben születésnapjára. A spanyolok támadója egy nappal a finálé előtt, július 13-án tölti be 17. életévét.

2024-07-10T08:00:47Z dg43tfdfdgfd