A SPRINT KIHAGYáSáVAL „FENYEGET” FERNANDO ALONSO

A Forma-1-ben 2014 óta már büntetőpontokat is oszthatnak a stewardok a különböző szabálytalanságok miatt, és ha egy pilótának 12 hónapon belül összegyűlik 12 pontja, akkor egy futamon nem állhat rajthoz.

Ilyenre még egyszer sem került sor, de idén többen is kezdenek közeledni az eltiltáshoz: Sargeant és Perez 8-8 pontnál jár, Alonso pedig már idén összeszedett 6 büntetőpontot.

Még több F1 hír:„Azonnal rúgják ki” – Stroll megkapta a magáét a Kínai Nagydíj után

A kétszeres világbajnok spanyol 3-at kapott a Russell-lel történt incidens miatt Ausztráliában, valamint 3-at a kínai sprintfutamon Sainzcal történt incidens miatt, ezt követően pedig feldúltan nyilatkozott:

„Nem értem ezeket a szankciókat és nem értek egyet velük. Főleg a licencpontok kapcsán. Egy ilyen hihetetlen szankció tényleg példátlan” – mondta mérgesen a DAZN-nak a Fox Sports Mexico szerint.

„Ez elgondolkodtat, hogy egyáltalán ki akarsz-e menni a pályára a következő sprintfutamon, mert tekintve a kiosztott pontmennyiséget, és hogy elhasználunk egy szett gumit, talán nem is éri meg kimenni a pályára” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Eközben Stroll megkapta a magáét a Kínai Nagydíj után, míg Rosberg szerint az F1-es csapat fukar ajánlatot tett Sainznak.

2024-04-23T08:10:54Z dg43tfdfdgfd