ASTON MARTIN: FERNANDO TARTJA A SZAVáT, MOST LANCE STROLL JöN

Az Aston Martin Racing múlt héten jelentette be, hogy új, hosszú távú szerződést kötött Fernando Alonsóval, amely legalább 2026-is, vagyis az új szabályok első évéig fog tartani.

De annak ellenére, hogy a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások a két fél között egyértelműen zajlottak, miután elkezdődtek, a csapatfőnök Mike Krack elárulta, nem volt meggyőződve arról, hogy Alonso folytatni akarja a versenyzést. Amikor Kínában erről kérdezték, így felelt:

Mivel a 2025-ös F1-es pilótapiac nagyon bizonytalan és sok mozgolódásra van kilátás, Krack azt mondta, egy korai határidőben állapodtak meg Alonsóval a döntése meghozatalára:

„Mindig is adtunk magunknak valamilyen dátumot, amikorra meg akartuk hozni a döntést. Volt egy megállapodás, amit elég korán meghoztunk, és nagyon jó volt látni, hogy mindenki tartotta magát a szavához. Szóval tulajdonképpen úgy ment, ahogy arra számítottunk.”

Mivel Alonso szerződése már megvan, Krack azt mondta, hogy várhatóan most felgyorsulnak az erőfeszítések, hogy Alonso csapattársával, Lance Stroll-lal is megállapodjanak a folytatásról:

„A múlt héten elsősorban Fernandóról volt szó, de azt is tudjuk, hogy az Aston Martin Lance otthona. Tudjuk ezt, és az egész projekt mindig is körülötte forgott. Szóval a folytonosságra törekszünk. Mindig is mondtam, hogy ez nagyon fontos, és majd meglátjuk, mi lesz a következő hetekben.”

Eközben az F1-es stratéga szerint a Ferrari befoghatja a Red Bullt Kínában, míg a Le Mans-i győztes szerint Miami után távozni fog az egyik pilóta.

2024-04-18T07:30:31Z dg43tfdfdgfd