AZ EGéSZ éVET KIHAGYHATJA A REAL MADRID ALAPEMBERE

David Alaba, a Real Madrid hátvédje bár kiutazott a labdarúgó-Európa-bajnokságra, egyszer sem játszott, csak a pálya mellől segíthette csapattársait. Most azonban úgy tűnik, egész évben nélkülöznie kell a királyi gárdának az osztrák válogatott alapemberét, ugyanis nemcsak keresztszalag-szakadásából kell felépülnie, hanem porckorong sérüléséből is.

A 32 éves, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó még decemberben, a Villarreal elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Alabát ezt követően műteni kellett, és a szezon további részében már nem léphetett pályára. Sérülése óta 204 nap nap telt el, 32 tétmérkőzésen kellett nélkülözni játékát. 

Most pedig kiderült, hogy nemcsak a szalagszakadásból kell felépülnie, hanem porcsérüléséből is, ami alaposan megnöveli gyógyulásának idejét. A Heute és a Presse beszámolói szerint

jelenleg a lépcsőzéssel is komoly gondjai akadnak, emiatt pedig a kontakt nélküli, futóedzéseket sem kezdheti el. Az is lehet, hogy legközelebb csak 2025-ben láthatjuk ismét a pályán. 

„Aki figyelte Alabát lépcsőzés közben Berlinben, láthatta, hogy minden egyes lépésnél, amit a bal lábával tesz, igen bizonytalan” – írta a Die Presse. 

A térsérülés rengeteg sportolót érint, általában kilenc-tíz hónap a gyógyulási idő, ami a friss hírek szerint Alaba esetében akár egy év is lehet. 

2024-07-09T13:02:39Z dg43tfdfdgfd