AZ IDéNY VéGéN TáVOZIK LONDONBóL A CHELSEA EGYIK LEGKEMéNYEBB FUTBALLISTáJA

Már csak a hivatalos megerősítés van hátra, Fabrizio Romano átigazolási szakíró állítja, az idény végén búcsút int a Chelsea-nek, ezzel együtt az angol élvonalnak Thiago Silva. A 39 esztendős játékos szerződése nyáron kifut Londonban, így szabadon igazolható játékosként távozik, jó eséllyel hazatér.

„Thiago Silva elhagyja a Chelsea-t és az idény végétől szabadon igazolható lesz. A döntés már megszületett, hamarosan hivatalosan is bejelentik” – írja egyik friss X-posztjában (korábban: Twitter) Fabrizio Romano olasz átigazolási szakíró.

Romano megjegyzi, információi szerint Silvát már januárban megpróbálták elcsábítani Londonból, ám ő inkább kitartott a csapat mellett, remélve, hogy az idény második felében még segíteni tud az együttesnek. 

A 39 esztendős védő ebben a szezonban 25 bajnokin, összességében pedig 32 tétmeccsen lépett pályára, kora ellenére még most is az egyik legfoglalkoztatottabb játékos a Chelsea-ben. Védő létére ebben a szezonban is van már négy gólja. 

A bekk 2020-ban a PSG-től szerződött a londoniakhoz, eddig 149 tétmeccsen lépett pályára az együttesben, melynek színeiben Bajnokok Ligája-győztes (2021) és klubvilágbajnok (2022) lett. 

Romano megjegyezte, Silvát hosszabb ideje próbálja hazacsábítani nevelőegyesülete, a Fluminense, ám egyelőre még bizonytalan, hogy hol köt ki június után. 

2024-04-23T07:46:02Z dg43tfdfdgfd