AZ INTER MIAMI KAPUSA SZERINT A KLUB NINCS FELKéSZüLVE MESSI éRKEZéSéRE

Szerdán lett hivatalos, hogy a hétszeres aranylabdás Lionel Messi a tengerentúlon folytatja pályafutását, és az Inter Miami játékosa lesz. Az argentin világsztár érkezésének híre megbolondította az amerikai szurkolókat, de a csapat kapusa úgy látja, a klub nincs felkészülve az argentin világsztár érkezésére.

Egyértelműen a meglepetés erejével bírt, mikor Lionel Messi bejelentette: nem kér a jóval több pénzzel járó szaúdi ajánlatból, a Barcelonához sem tér vissza, hanem Amerika felé veszi az irányt, és a részben David Beckham tulajdonában álló Inter Miami játékosa lesz.

A világklasszis érkezésének híre felkavarta az állóvizet, szokatlanul nagy felhajtás övezi azóta a csapatot, de az Inter Miami kapusa szerint ennek megvan az árnyoldala is. Nick Marsman, a klub tartalék kapusa úgy látja, jelenleg nincsenek felkészülve egy ekkora világsztár érkezésére.

Én úgy gondolom, ez a klub nincs felkészülve Messi érkezésére. Ideiglenes stadionunk van, aminek rendes beengedő kapui sincsenek, az emberek csak úgy besétálhatnak a pályára, és biztonsági személyzet nélkül hagyjuk el a stadiont. Szerintem nem vagyunk felkészülve

– mondta a 32 éves hálóőr az ESPN-nek.

Az Inter Miami jelenleg a Major League Soccer keleti konferenciájának utolsó helyén áll, tehát a liga egyik leggyengébb csapata. A mértékadó Transfermarkt szerint a keret értéke 34 millió euró, otthonuk, a DRV PNK Stadion befogadóképessége pedig 18 ezer férőhelyes. Érdekesség, hogy Lionel Messi 35 éves kora ellenére még mindig értékesebb labdarúgónak számít, mint leendő csapata összértéke.

A hírek szerint viszont nem Messi lesz az egyetlen világsztár, aki a közeljövőben a tengerentúlra költözik. Válogatottbeli csapattársa, Ángel Di María érkezése is egyre valószínűbb az Inter Miamihoz, míg korábbi barcelonai barátai, Sergio Busquets és Luis Suárez is esélyes, hogy követik Messit Miamiba.

 (Borítókép: Getty Images)

2023-06-09T08:34:19Z dg43tfdfdgfd