BOLLáT KIáLLíTOTTáK, DE A RAPID íGY IS NYERT; A PAKSOT KIEJTő ROMáN EGYüTTES úJABB BRAVúRT éRT EL

A 24 éves magyar válogatott hátvéd a nyáron igazolt a Rapid Wienhez, az osztrák csapat az előző idényben a negyedik helyen végzett az osztrák élvonalban, így az Európa-liga-selejtező második körében kapcsolódott be a sorozatba.

A lengyel Wisla Krakow az előző körben koszovói Llapit búcsúztatta kettős győzelemmel, most viszont az esélyesebb osztrákok kezdték jobban a találkozót.

A 37. percben a Rapid svéd támadója, Isak Jansson szerzett vezetést, ám az első félidő hosszabbításában Bolla Bendegúz nyújtott lábbal csúszott ellenfele lábára, s noha a játékvezető először csak sárga lapot mutatott fel, később a VAR hatására korrigált, és kiállította a játékost – így megfogyatkozott a vendég együttes.

A Rapid ettől függetlenül nem dőlt a kardjába, az 53. percben Matthias Seidl megduplázta a csapat előnyét. A 79. percben újabb osztrák játékos szerzett gólt, a gond mindössze annyi volt, hogy Maximilian Hofmann a saját kapujába talált, így a lengyelek szépítettek.

A hazai gól után a lengyelek több helyzetet is kialakítottak, de újabb gól már nem született, így a Rapid Wien egygólós előnnyel várhatja a visszavágót.

A Paksot kiejtő román másodosztályúCorvinul Hunedoara a sorozatba most becsatlakozó horvát Rijekával csapott össze a párharc első mérkőzésén. A Romániában megrendezett találkozón mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, meglepetésre a hazai csapat találta el többször az ellenfél kapuját, de gól nem született. A másodosztályú Hunedoara így újabb bravúrt ért el a horvát bajnokság másodika ellen és a párharc abszolút nyílt maradt visszavágóra.

A korábban Szalai Attilával is szóba hozó Trabzonspor az Európa-ligában érdekelt a bajnokságban elért harmadik helyének köszönhetően – a Rapidhoz hasonlóan a második fordulóban csatlakozott a sorozathoz. A párharc első találkozóján a török együttes a szlovák Ruzomberok otthonában lépett pályára. Az egyiptomi válogatott Trezeguet első félidőben szerzett találatával a törökök 1–0-ra vezettek, Cihan Canak állította be a 2–0-s vendég sikert a ráadásban, így a Trabzonspor kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.

2024-07-25T18:42:19Z dg43tfdfdgfd