CARLOS SAINZ REAGáLT CHARLES LECLERC NYILATKOZATáRA

4 körrel a kínai sprintverseny leintése előtt Carlos Sainz Jr.-t Charles Leclerc támadta a negyedik pozícióért, pillanatokkal azután, hogy Sainz nagyot csatázott Alonsóval, Perez pedig mindkettejük mellett elment.

Leclerc a csapatrádióban azt mondta, keményebben harcol ellene Sainz, majd a sprintfutam után megerősítette, azt gondolja, hogy a szezon végén távozó csapattársa átlépett egy határt a védekezésével, amely során össze is értek.

Még több F1 hír:Fernando Alonso: Majdnem elvesztettem a kocsit, de jó köridőt mentem...

Végül a monacói pilóta futott be a negyedik helyen, Sainz pedig az ötödik lett, az Ausztrál Nagydíj győztese pedig azt mondta Leclerc nyilatkozata kapcsán, hogy ha túlment a határon, akkor elnézést kér:

„Fernando mögött egy nagyon jó manővert tettem a külső íven a 7-es kanyarnál, és szerintem onnantól kezdve kicsit úgy ment bele a küzdelembe, hogy mindent vagy semmit, a 9-es kanyarban eltalált, ami mindkettőnk versenyébe került.”

„Megsérült a kocsim és a gumim is piszkos lett ettől az optimista megmozdulástól. Onnantól kezdve csúszkáltam, mivel sérült volt az autóm és koszos lett a gumim” – magyarázta a spanyol.

„Mindent megtettem, amit csak tudtam, hogy védekezzek és csúszkáltam, szóval volt talán egy kis pillanatom Charles-lal, de elnézést kérek, ha túlmentem volna a határon. De ma mindannyian nagyon keményen versenyeztünk, és én mindent megtettem, hogy kontroll alatt tartsam a helyzetet” – fogalmazott Sainz.

Eközben az F1-es időmérő összefoglalójáért kattintsatok ide, míg az Aston Martin fellebbezett az időmérő eredménye ellen.

2024-04-20T11:16:58Z dg43tfdfdgfd