CRISTIANO RONALDO TöRTéNELMET íRT, ELKéPESZTő MéRFöLDKőHöZ éRT A KARRIERJE

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo profi pályafutásának 900. gólja 2–1-es győzelmet ért a portugál labdarúgó-válogatottnak a vendég horvátok ellen a Nemzetek Ligája A divíziójának csütörtöki első fordulós mérkőzésén.

Cristiano Ronaldo lett az első játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet a futballban, csak a tétmeccseket vizsgálva klubszínekben 769-szer, míg a válogatottban 131 alkalommal volt eredményes.

A Marca szerint egyébként már 901 találatnál tart a gólgyáros. Az viszont biztos, hogy ezzel a 39 éves portugál minden idők legeredményesebb gólszerzője.

Korábbi nagy riválisa, az argentin Lionel Messi 838 gólnál tart. A brazilok egyik legnagyobb legendája, Pelé összesen 1363 mérkőzésen szerepelt, ez alatt 1281 gólt szerzett. Ám a statisztikusok szerint 762 gólnál állt meg, ha csak a hivatalos tétmérkőzéseket vesszük figyelembe.

Amennyiben a felkészülési meccseket is néznénk, akkor CR természetesen még több gólnál tartana.

Ronaldo 20 évvel ezelőtt szerezte az első gólját a válogatottban, tegnap este pedig a térdére rogyva ünnepelt, miután elérte a 900-as határt, szemmel láthatón elöntötték őt az érzelmei.

Nagyon jó mérkőzés volt. Egy nagyszerű csapat volt az ellenfelünk, a horvátok nagyon jól bánnak a labdával, de szerintem megérdemeltük a győzelmet, mert mégis mi lőttük azt a két gólt. Nagyon jó volt megosztani Modriccsal a pályát. Jó a kapcsolatunk, sok mindenen mentünk keresztül együtt a Real Madridnál, és nagyon örülök, hogy láttam őt. Erre a pillanatra egész életünkben emlékezni fogunk

nyilatkozta a meccs után Ronaldo arról a Luka Modricsról, akivel rengeteg trófeát nyertek együtt a spanyol fővárosban.

Ronaldo 2002. október 7-én, 17 évesen, nyolc hónapos és háromnapos korában kezdte meg a gólgyártást a felnőttek között, amikor a portugál Sporting játékosaként duplázott a Moreirense ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen.

Később a Manchester United játékosa lett, az angol klubban 293 mérkőzésen 118 gólt szerzett, majd 2009 nyarán akkor világrekordot jelentő 94 millió euróért átigazolt a Real Madridhoz.

A spanyol óriásnál töltött kilenc év alatt 438 mérkőzésen 450 gólig jutott, majd a Juventushoz került, az olasz klubnál töltött három év alatt további 101 gólt rámolt be az ellenfelek kapujába, mielőtt visszatért a Unitedhez, ahol 54 mérkőzésen további 27 gólt szerzett.

A Vörös Ördögöktől aztán viharos körülmények között távozott 2022 őszén, az al-Nasszr pedig azonnal bejelentkezett nála. Ronaldo elfogadta a szaúdi csapat mesés fizetési ajánlatát, jelenlegi csapatában per pillanat 68 gólnál tart.

Addig nem akar leállni, amíg nem éri el az ezres határt

Az idő nem Ronaldo oldalán áll, hiszen már 39 éves, de a veterán támadó elhatározta, hogy addig játszik, amíg el nem éri az 1000 gólt.

A portugál klasszis azt állítja, hogy az összes eddigi gólját megörökítette, és ha meglesz az 1000. gólja, akkor valamennyi találatát felteszi a YouTube-csatornájára.

Labdarúgás

Nemzetek Ligája

1. forduló

A divízió

1. csoport:

  • Portugália–Horvátország 2–1
  • Skócia–Lengyelország 2–3

4. csoport:

  • Dánia–Svájc 2–0
  • Szerbia–Spanyolország 0–0

C divízió

1. csoport:

  • Észtország–Szlovákia 0–1

3. csoport:

  • Észak-Írország–Luxemburg 2–0
  • Belarusz–Bulgária 0–0

D divízió

1. csoport:

Korábban

C divízió

1. csoport:

  • Azerbajdzsán–Svédország 1–3

2024-09-06T05:09:40Z dg43tfdfdgfd