DE VRIES KIELEMEZTE A LEGNAGYOBB KüLöNBSéGET AZ F1 éS A FORMA-2 KöZöTT

Nem igazán találja eddig a helyét a Forma-1-es mezőnyben , aki egyelőre még pont nélkül áll idén a bajnokságban. A holland Monacóban és Barcelonában is előrelépett egy kicsit, de a TOP10-et továbbra sem érte el.

A holland szerint nehéz helyzetben van, hiszen a középmezőny rendkívül szoros, alig egy hajszál választja el a pilótákat egymástól, emiatt nagyon nehéz kitűnni a mezőnyből és jó eredményeket elérni.

„Úgy gondolom, hogy voltak olyan pillanatok, amikor versenyképes voltam és jó potenciált mutattam, de nem sikerült ezt eredményre váltanom, vagy eredményt elérnem a hétvége végén” – jelentette ki némileg csalódottan az idén látványosan szenvedő De Vries.

„Ugyanakkor Monacóig csak öt futamot teljesítettünk, és ez még a szezon eleje volt. Ha nyomásról van szó, úgy gondolom, versenyzőként mindig a túlélésért küzdhetsz. Mert a karriered során mindig teljesítened és teljesítened kell, hogy sikeresen folytasd a pályafutásodat.”

„Nem hiszem, hogy ez most más lenne, mint a pályafutásom bármely más időszakában. De azt elismerem, hogy a Forma-1 nagyon más, mint bármely más bajnokság, ahol eddig versenyeztem. Azt hiszem, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a középmezőny rendkívül szoros és versenyképes, és a különbségek nagyon-nagyon kicsik.”

Az AlphaTauri-pilóta szerint a legnagyobb különbség az alsóbb kategóriák és a Forma-1 között az, hogy ez utóbbiban mindenki a maximumra törekszik, míg a kisebb sorozatokban nem kellett ennyire a „tökéletesre” törekedni.

„A Forma-2-ben és a Forma-3-ban van egy szabadedzés, ahol teljes üzemanyaggal és egy keverékkel indulsz, majd kevesebb üzemanyaggal mész a kvalifikációra, de az egész edzésen más keverékkel kell azt az üzemanyagmennyiséget felhasználnod.”

„Valójában az F2-ben és az F3-ban csak két köröd van, ami valójában számít. Tehát elképzelhető, hogy 85 vagy 90 százalékos teljesítménnyel is jó vagy ebben a két körben, szóval ezzel is odaérhetsz.”

„Míg a Forma-1-ben úgy érzem, hogy minden annyira a határ felé tolódik, és mindent fejlesztenek és javítanak, a csomagot és a pilótát is az egész hétvégén, amíg semmi sem marad az asztalon. És ez a megközelítés más.”

Eközben az IndyCar sztárja éppen a Forma-1-ről van meglehetősen lehangoló véleménnyel…

2023-06-09T05:28:35Z dg43tfdfdgfd