DESCHAMPS KRITIKA: „MBAPPé éS GRIEZMANN SEM úGY JáTSZOTTAK, AHOGYAN áLTALáBAN SZOKTAK"

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

A spanyol labdarúgó-válogatott játékosainak áldozatkészségét dicsérte Luis de la Fuente szövetségi kapitány, akinek tanítványai 2-1-re legyőzték a világbajnoki ezüstérmes franciákat a németországi Európa-bajnokság keddi elődöntőjében, ezzel történetük során ötödször léphetnek pályára a kontinenstorna fináléjában.

A 63 éves szakember a meccs utáni nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a sikerhez a futballistáinak minősége, valamint az általuk alkotott egységesség kellett. Azt mondta, a döntőbe jutáshoz nem az ő szakmai tudására volt szükség, hanem a játékosok „győzelem iránt érzett csillapíthatatlan vágyára".

„A játékunk a futballisták önbizalmán alapul. Úgy akarunk játszani, hogy a saját erősségeinket helyezzük előtérbe, és láthattuk az Eb-n, hogy ez működik. A labdarúgóim egyénileg fantasztikusak, de kollektív előnyünk származik ebből, mert minden mérkőzésen a közös cél eléréséért dolgoznak. És bizony nagyon nagylelkűek, amikor az erőfeszítésről és a munka elvégzéséről van szó"

A Hollandia - Anglia Eb-elődöntőn a hollandok győzelme 3.15, a döntetlen 2.85, a angol siker 2.70-szeres szorzóval fogadható. (x)

– fogalmazott De la Fuente. A szövetségi kapitány szerint csapata az egyéni kvalitások mellett sokoldalú is, és ha ezt sikerül egyensúlyba rakni, akkor képesek azt a játékot játszani, melyet majd a vasárnapi berlini döntőben is láthat a közönség, függetlenül attól, hogy Anglia vagy Hollandia lesz-e az ellenfél.

A keddi elődöntőben a franciák kerültek korán előnybe Randal Kolo Muani fejesgóljával, de az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzőjévé váló Lamine Yamal, valamint a meccsek óta kiemelkedő teljesítmény nyújtó Dani Olmo találataival Spanyolország négy perc alatt fordított, s a lefújásig megtartotta az eredményt.

De la Fuente "zseniális villanásnak" nevezte Yamal 25 méterről szerzett gólját, mindemellett pedig megvédte saját döntéseit, melyet korábban többen megkérdőjeleztek a keretbe behívott futballisták kapcsán.

„Minket semmi nem lep meg, mert tisztában vagyunk a lehetőségeinkkel, ezeket a játékosokat pedig jól ismerem, a döntéseimet ez alapján hozom meg. Én és a szakmai stábom tagjai tökéletesen tudjuk, hogy ki mögött milyen történet áll, és abban is biztosak vagyunk, hogy tudnak még fejlődni és jobbá válni"

– hangsúlyozta.

Yamalról külön beszélve azt mondta, vigyázniuk kell az ifjú tehetségre.

„Azt akarom, hogy ugyanezzel az alázattal dolgozzon, maradjon két lábbal a földön, mert ez kell a fejlődéséhez. Tanulnia kell még, de ehhez szüksége van az eddig látott hozzáállásra és profizmusra, valamint érettségre, amelyet a pályán is látunk tőle"

– nyilatkozta a kapitány.

A franciákat irányító Didier Deschamps azt mondta, vállalnia kell a felelősséget a vereségért, de hozzátette, nem voltak elég hatékonyak a spanyol kapu előtt. Kylian Mbappé és Antoine Griezmann gyengébb formájáról a szakvezető úgy vélekedett, hogy mindkét futballista mögött hosszú szezon van.

„Különböző okokból, de tény, hogy nem állt rendelkezésünkre minden fegyverünk a támadásban. Ők ketten sem úgy játszottak, ahogyan általában szoktak, és nem tudták a tudásuk 100 százalékát nyújtani, és a hosszú idény hajrájában nehézséget jelentett számukra igazán hatékonyan játszani"

– nyilatkozta Deschamps.

„Egy nagyon jó spanyol csapattal találkoztunk, amely megmutatta a benne rejlő, és korábban is látott potenciált. Néhány dolgot csinálhattunk volna jobban egy olyan riválissal szemben, amely ennyire sokat birtokolja a labdát. Küzdöttünk a végsőkig, de megvannak a határaink, más-más okokból. Voltak nehézségeink és ez volt a hatodik Eb-meccsünk, ezért talán az energiaszintünk is alacsonyabb volt, mint kellett volna"

– zárta értékelését az 55 éves francia kapitány.

Forrás: MTI

2024-07-10T09:08:36Z dg43tfdfdgfd