DöNTöTT AZ FIA LEWIS HAMILTON üGYéBEN A RAJTBALESET KAPCSáN

A miami sprintfutam első körében Hamilton, Alonso és Stroll összeért egymással, majd ennek következtében Stroll a falba pöckölte Lando Norrist, Alonso defektet kapott és Strollnak is fel kellett adnia a versenyt - videó a balesetről itt!

Alonso dühösen nyilatkozott a sprintfutam után, és azt mondta, Hamiltont azért nem büntetik meg, mert nem spanyol, majd nem sokkal az időmérő kezdete előtt jött az eredmény: valóban nem kapott büntetést a hétszeres világbajnok.

Még több F1 hír:Perez elégedetlen: Senkinek sem tetszik ez a formátum

Az FIA az indoklásában azt írta, hogy a videófelvételeket és az adatokat megvizsgálva arra jutottak, hogy legalább három ütközés történt: az első Alonso és Stroll között, a második Hamilton és Alonso között, a harmadik Stroll és Norris között.

És bár úgy tűnt, hogy az incidensek Alonso és Stroll összeérésével kezdődtek, Hamilton hirtelen és gyors érkezése is hozzájárult az ütközésekhez. Ugyanakkor a stewardok arra jutottak, hogy egyik pilóta sem felelős egy személyben a történtekért, ahogy egyértelmű vétkes sincs az incidensben.

A stewardok az ítélet folyamán azt is figyelembe vették, hogy az első kör 1-es kanyarjában mindig gyakrabban történnek hasonló incidensek, ezért úgy döntöttek, hogy nem szükséges további intézkedés.

2024-05-04T19:55:31Z dg43tfdfdgfd