DúL A HáBORú A SZöVETSéGGEL: A FRADI JáTéKOSA IDEIGLENESEN LEMONDTA A VáLOGATOTTSáGOT

Ezekben a hetekben, hónapokban finoman fogalmazva sem mozognak egy hullámhosszon a mali labdarúgó-válogatott játékosai és a sportági szövetségük vezetői. A helyzet mostanra odáig fajult, hogy a futballisták egy része, köztük Adama Traoré, a Ferencváros légiósa határozatlan időre lemondta a válogatottságot.

Azt innen, Magyarországról nehéz meghatározni, hogy a feszültség mióta tart a felek között, de a szikra akkor lobbant fel, amikor júniusban Hamari Traoré, a válogatott egyik játékosa a közösségi oldalán kiosztotta a mali szövetség elöljáróit, amiért nem teremtik meg a feltételeit annak, hogy a csapat ideális körülmények között készülhessen a mérkőzéseire.

Erre válaszul a mali szövetség vezetői behívatták magukhoz a Spanyolországban, a Real Sociedadnál légióskodó jobbhátvédet, hogy adjon magyarázatot a kijelentéseire, de a futballista nem jelent meg a grémium előtt. Ezután a mali labdarúgás irányítói úgy döntöttek, hogy Hamari Traorét ideiglenesen kizárják a válogatottból.

Az ügynek tegnap (péntek) este érkeztünk el a következő fejezetéhez, amikor a csapattársak szolidaritásukat fejezték ki a jobbhátvéd felé, és a közösségi médiában megjelentetett egységes üzenetükben jelezték, addig ők sem óhajtanak pályára lépni a válogatottban, amíg Hamari Traoré eltiltását fel nem oldják.

Mi, a nemzeti csapat játékosainak kollektívája jelezzük, hogy az összes korábbi döntésünket közösen hoztuk meg, nem pedig Hamari Traoré egy személyben. Ezt szem előtt tartva tájékoztatjuk a szövetséget, hogy lemondjuk a válogatottságot, amíg az eltiltást nem oldják fel

– olvasható a játékosok közleményében, amelyet a Ferencvárost erősítő Adama Traoré is megosztott a hivatalos Instagram-oldalán.

Az FTC támadója – a Transfermarkt adatbázisa szerint – az eddigi 56 mérkőzésén kilenc gólt szerzett a mali nemzeti együttesben, amely ősszel Mozambikkal, Szvázifölddel és Bissau-Guineával küzd meg az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében, majd jövő márciusban folytatja szereplését a 2026-os világbajnokság selejtezősorozatában. Kérdés, milyen összetételben…

Ez is érdekelheti:

2024-07-13T07:10:17Z dg43tfdfdgfd