EKKOR éRKEZIK MEG MILáK KRISTóF PáRIZSBA

Korábban mi is beszámoltunk, hogy Milák Kristóf váltóban nem indul az ötkarikás játékokon, csak a két egyéni számban (férfi 100 és 200 méteres pillangóúszás) – Sós Csaba szövetségi kapitánnyal a belgrádi Európa-bajnokság után ebben állapodtak meg. Ennek értelmében a Tokióban 200 pillangón olimpiai bajnok július 30-án, a keddi előfutamokkal kezdi meg a második olimpiáját.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Milák szombaton vagy vasárnap érkezik meg a francia fővárosba. Előbbire a magyarázat, hogy a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám szombaton landol Párizsban – akivel jó viszonyt ápol a 24 éves olimpikon. Utóbbira, azaz a vasárnapi érkezésre is komoly esély van, miután a mostani olimpián a magyar versenyzőknek az időeltolódással és más éghajlati viszonyokkal nem kell megküzdeniük, így pár nap is elég az akklimatizációra.

A 33. nyári játékok ma, azaz július 26-án, péntek este a megnyitóval hivatalosan is elkezdődnek. Az ünnepségről élő, szöveges közvetítést olvashatnak a Sportalon is!

MÉG TÖBB OLIMPIA:

2024-07-26T16:01:00Z dg43tfdfdgfd