ELFOGADTáK A KéRVéNYT, A FRADI AZ EURóPA-LIGáBAN INDULHAT!

A Ferencváros a bajnokságban ismét az európai kupaindulást érő negyedik helyen zárt, az Európa-kupában pedig egészen az elődöntőig menetelt.

Mindez – az országok közötti EHF-rangsor alapján – azt jelentette (volna), hogy az FTC ismét a harmadik számú sorozatban, az Európa-kupában indulhat, azonban lehetőség adódott feljebbsorolási kérelem beadására, amivel a klub élt is, az Európai Kézilabda Szövetség pedig pozitívan bírálta el a pályázatot. Mindez azt jelenti, hogy a zöld-fehérek a 2024/2025-ös évadban egy szezon kihagyás után újra az Európa-ligában szerepelhetnek – derült ki a fradi.hu-n olvasható közleményből.

Pásztor István vezetőedző így kommentálta a hírt:

„Nagyon jó dolog és a klubban folyó munka elismerése, hogy a következő szezonban újra az Európa-ligában szerepelhetünk. Ez természetesen nem jelent automatikus csoportkört, sok múlik a jövő heti sorsoláson, hiszen akár Bundesliga-együttesekkel vagy spanyol topcsapattal is találkozhatunk. Bárkit kapunk, borzalmasan nehéz lesz, de az El-szereplés megpályázásával elköteleztük magunkat a magasabb minőség felé, hiszen az a cél, hogy ehhez a szinthez tartozzunk.”

A Fradi a selejtezőben nem kiemeltként csatlakozik a sorozat küzdelmeibe, a kvalifikációs kör sorsolását egy hét múlva, július 16-án tartják. A selejtezőket a nyár utolsó (aug. 31-szept. 1) és az ősz első hétvégéjén (szept. 7-8.) rendezik.

A Tatabánya főtáblás

A Tatabánya a főtáblán, a Fradin kívül három további magyar együttes a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

A női mezőnyben három magyar klub lesz érdekelt: közülük a Vác az október eleji első selejtezőkörben kapcsolódik be, míg a másik két résztvevő, a Mosonmagyaróvár és a Debrecen a kvalifikáció második fordulójában lép pályára először. Ezt november második és harmadik hetében rendezik majd. A nőknél a januárban kezdődő 16 csapatos csoportkörben négy együttes helye biztos.

2024-07-09T13:55:18Z dg43tfdfdgfd