ELHUNYT AZ F1-ES CSAPATTULAJDONOS, AKINéL BEMUTATKOZOTT AYRTON SENNA

A korábbi Forma-1-es csapat, a Toleman alapítója és tulajdonosa, Ted Toleman 86 évesen meghalt – erősítette meg a családja által kiadott közlemény. A Toleman istálló leginkább arról ismert, hogy az ő színeikben kapott először F1-es lehetőséget a háromszoros világbajnok Ayrton Senna.

A Toleman 70 nagydíjon indult 1981 és 1985 között, majd a Benetton vásárolta fel az istállót, amely a mai Alpine jogelődje. A Toleman legjobb eredményét 1984-ben érte el, amikor Sennával a soraiban a hetedik helyen végzett a konstruktőrök között.

Még több F1 hír:Az Alpine reagált a csapat eladásáról szóló hírekre

Senna mellett olyan pilóták is vezették a Toleman autóját, mint Stefan Johansson és Derick Warwick. Az istálló összesen három dobogós helyezést szerzett: Senna egyszer második, kétszer harmadik lett az alakulattal az 1984-es idényben.

Toleman hosszú betegség után április 10-én hunyt el cardiorenalis szindróma szövődményei következtében. Nyugodjon békében!

Eközben lenyűgözte a főnököt Vettel tesztje, leigazolhatják, míg Brundle szerint a Ferrari Hamilton miatt rombolta szét a tökéletes párost.

2024-04-11T10:53:29Z dg43tfdfdgfd