„ELéRHETő KöZELSéGBEN VAN AZ F1” – MICK SCHUMACHER SORSA MáR A HUNGARORINGEN ELDőLHET

"Jelenleg elérhető közelségben van a Forma–1 – nyilatkozta a német versenyző, aki a Mercedes tartalékpilótájaként az elmúlt időszakban csak a pályán kívülről nézte a futamokat. – Ám vigyáznom kell, hogy ne legyek túl magabiztos, továbbra is kitartsak, és gondoskodnom kell arról, hogy legyen B-terv arra az esetre, ha nem sikerülne elérnem a célt."

Az Alpine csapat tűnik a favoritnak, a közelmúltban a McLaren mellett a volt Renault-t is tesztelte.

"Amennyit hallottam az Alpine-tól, nagyszerű teszt volt" – erősített rá a témára Toto Wolff, a Mercedes osztrák főnöke.

Az olasz F1-legenda, Flavio Briatore visszatérésével csappantak ugyan az esélyei Micknek, mert Michael Schumacher korábbi csapatfőnöke a Ferraritól távozó Carlos Sainzot akarja, de a spanyol továbbra is a Red Bull Racing és a Mercedes ülésébe vágyik, így viszont az ifjú Schumi előtt mégis megnyílhat az út.

A következő két júliusi futam (Magyarország, Belgium) után fordulat következhet be a Forma–1-ben. A pletykák szerint ha továbbra is rossz teljesítményt nyújt, nem csak a mexikói Sergio Pérez (Red Bull Racing) veszítheti el az állását, a Williams is lecserélheti az amerikai Logan Sargeantet a nyári szünetben.

"Mindig is az F1-ben gondolkodtam, most meg kell várnunk, milyen lehetőségek adódnak. Úgy döntöttem, addig várok a Forma–1-re, ameddig csak kell" – jelentette ki Mick Schumacher.

2024-07-20T10:06:16Z dg43tfdfdgfd