EMMANUEL MACRON BURKOLTAN NYOMáST GYAKOROLT A REAL MADRIDRA

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 20 000 Ft sportfogadás bónusz + 60 ingyen pörgetés vár Rád! Regisztrálj most! (x)

Franciaország elnöke, Emmanuel Macron burkoltan ugyan, de felszólította a Real Madridot, hogy engedélyezze Kylian Mbappé részvételét a nyári párizsi olimpián.

A Real Madrid-Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntőn a hazaiak győzelme 1.86, a döntetlen 3.90, a vendégek sikere 4.30-szoros szorzóval fogadható. (x)

Remélem, hogy minden európai klub elengedi a játékosait. A franciák így tesznek, és bízom benne, hogy a többiek is követik az olimpia szellemiséget” – nyilatkozta a spanyol Sport által szemlézett interjúban Emmanuel Macron.

A francia elnök azt is elárulta, hogy beszélt Kylian Mbappé apjával, Wilfriddel, aki megerősítette, hogy fia – aki jelenleg a Paris Saint-Germain csapatában játszik, de addigra minden bizonnyal a Real Madrid alkalmazottja lesz – szeretne szerepelni az ötkarikás játékokon.

Macron megjegyzései – bár nem nevesítette – közvetve a Real Madrid elnökéhez szóltak. Florentino Perez korábban azt mondta, a klub nem engedi el a játékosait a versenyre. Az elutasító álláspontot a labdarúgók egészségi állapotával kapcsolatos aggodalmakkal indokolta, tekintettel más jelentős futballeseményekre, például a szintén nyáron esedékes németországi Európa-bajnokságra – ahol Mbappé ugyancsak érdekelt lehet.

Mivel a július 24. és augusztus 11. között megrendezendő olimpiai torna nem a FIFA égisze alá tartozik, a kluboknak van döntési jogköre ebben az ügyben.

Eközben Mbappé alapítványa rendezvényén vett részt a hétvégén a Champs-Elysées-n. A világbajnok sztárcsatár az eseményen kijelentette, hogy jelenleg nem az olimpiára koncentrál, mondván:

„Az álláspontom változatlan, de most nem az olimpiai játékokra gondolok. A PSG-vel kapcsolatos aktuális eseményekre összpontosítok.”

Sajtóhírek szerint az érintett felek – a játékos, a PSG és a Real Madrid – már megállapodtak arról, hogy a 25 éves klasszis a Királyi Gárdában folytatja, de a jelenlegi Bajnokok Ligája-szezon befejezéséig elzárkóznak minden hivatalos bejelentéstől. Még mindkét csapat versenyben van a legrangosabb európai kupasorozatban, akár össze is futhatnak a fináléban, senki sem akar zavart kelteni a fejekben az átigazolással kapcsolatos hírekkel.

Amennyiben azonban valamelyikük kiesik az elődöntőben – a Real Madrid 2–2-es döntetlenről folytatja a Bayern München ellen, a PSG 1–0-s hátrányban fogadja a Borussia Dortmundot –, hamarosan hivatalossá válhat a transzfer.

Emmanuel Macron egyébként egyszer már sikerrel lépett fel Mbappé ügyében: a támadó ugyanis állítólag a francia elnök hathatós közbenjárása miatt nem igazolt már 2022-ben a spanyol fővárosba.

2024-05-06T09:51:23Z dg43tfdfdgfd