ENNYI éRMET JóSOL A MAGYAROKNAK A NEVES FRANCIA SPORTLAP

A lap szerint a magyarok öt aranyérmet négy sportágban szerzik. Szilágyi Áron sorozatban negyedszer érhet fel a csúcsra férfi kardban, szintén vívásban Siklósi Gergely lenne az első férfi párbajtőrben. Úszásban egyedül a férfi 200 méteres hátúszásban végeznének az első helyen a magyarok, Kós Hubertnek köszönhetően. A francia sportlap szerint az említett olimpikonokon kívül Varga Ádám kajak-kenu férfi K1 1000 méteren és Bőhm Csaba öttusában szerezne aranyérmet Magyarországnak.

Szintén öt ezüstérmet hoznának haza a magyar sportolók a L’Équipe szerint. Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszásban, Losonczi Dávid a kötött fogású birkózok 87 kilogrammos számában, Muszukajev Iszmail a szabadfogású birkózok 65 kilogrammos versenyében, vívásban a férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián) és végül a férfi kajakpáros 500 méteren (Nádas Bence–Tótka Sándor/Kopasz Bálint–Varga Ádám – a cikk nem részletezi, melyik duó nyerhet) végezne a második helyen.

Az öt-öt arany és ezüst mellé a francia újság szerint négy bronzérem színesítené a magyar eredményeket. Csipes Tamara női kajakozó a K1 500 méteren, a férfi vízilabda-válogatott, Kopasz Bálint a férfi K1 1000 méteres kajak számában és Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszásban szerezné meg a harmadik helyet.

A L’Équipe jóslata szerint Magyarország 14 éremmel (5 arany, 5 ezüst és 4 bronz) az éremtáblázat 13. helyen végezne.

2024-07-26T05:29:09Z dg43tfdfdgfd