ERRE A CSAPATRA FIGYEL LEGINKáBB JELENLEG A RED BULL

Miután a tavalyi évben csak a csalódást keltő hetedik helyet érték el, az Aston Martin autója komoly átalakuláson ment keresztül télen, így 2023 elejére a Red Bull legközelebbi ellenfelévé váltak. Fernando Alonso négy alkalommal tudott a két RB19 mögött célba érni harmadikként, míg Monacóban Max Verstappen mögött a második helyet szerezte meg.

Annak ellenére, hogy a Mercedes magára talált és a Spanyol Nagydíjat követően sikerült a második helyet elvenniük a konstruktőrök között a zöldektől, Horner a DAZN-en Pedro de la Rosával, az Aston nagykövetével folytatott beszélgetésében elárulta, továbbra is a silverstone-iak azok, akikre gőzerővel figyelnek:

„Sokkal kevesebbet dolgozhatunk a szélcsatornában, mint ti, szóval nagyon óvatosnak kell lennünk azt illetően, hogyan használjuk fel ezt az időt és már a jövő évre is kell gondolnunk, szóval meg kell találnunk az egyensúlyt.”

„Ha megnézzük, mekkora tapasztalat van a csapatnál, megérti az ember, miért választotta Fernando az Aston Martint, ami még mindig egy fiatal csapat. Rengeteg új arc van náluk, tőlünk is sokakat elvittek. Számunkra egyelőre az Aston az, amelynek a jövőjét leginkább szemmel tartjuk, mert látszik, hogy hatalmas energia van bennük.”

A Mercedes barcelonai dobogója után Horner arról is elég lesújtóan – már a Mercedesre nézve – nyilatkozott, mennyire vannak még tőlük az Ezüst Nyilak.

2023-06-09T12:58:40Z dg43tfdfdgfd