EURO 2024: MARCO ROSSI ELMAGYARáZTA, MI OKOZTA A MIEINK ELSő FéLIDEI öSSZEOMLáSáT

Fogadj 20-szoros szorzóval a magyar válogatott góljára Németország ellen az Európa-bajnokságon, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

A Svájctól elszenvedett 3–1-es vereség után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elmondta, mi okozta a mieink első félidei teljesítményét: egy taktikai húzással meglepte csapatát Svájc és erre meccs közben nem, csak a szünetben tudtak reagálni, de akkor már kétgólos hátrányban voltak.

A Magyarország–Németország Eb-mérkőzésen a mieink győzelme 10.50, a döntetlen 6.00, a német siker 1.32-szeres szorzóval fogadható. (x)

Az első félidőben egy taktikai félreértésben voltunk. A svájciak 3–4–3-as felállásban kezdtek, ami valójában egy 3–5–2 volt inkább. Aebischer az ötödik középpályásként egy szabadabb szerepkörben játszott a bal oldalon, sokat vágott be középre, mi pedig nem tudtuk megfelelően lereagálni ezt a változtatást” – fejtette ki a szakvezető, aki elárulta, annak ellenére, hogy látták, mi a probléma, meccs közben nem működött jól a kommunikáció a pályán.

A szünetben ezt meg tudtuk beszélni, de addigra már kétgólos hátrányban voltunk. Az első félidőben az első néhány percet nem számítva nagyon rosszul játszottunk és sok hibát vétettünk. Aebischer túl szabadon játszott, a rivális a széleket is jobban tudta kihasználni, erre pedig nem tudtunk megfelelően reagálni, hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz” – mondta Rossi az MTI védelmi hibákat firtató kérdésére.

„A szünetben elmagyaráztam, mit kell tenni, meg is változott a játék képe. Az első hét-nyolc percet leszámítva nem volt baj az attitűddel, de utána is túl passzívak maradtunk” – tette hozzá.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető szerint nagyon nehéz megmagyarázni az eredményt és a játékot, amiért mint edző, ő az első számú felelős. Úgy vélte, az elszántságon és kemény munkán kívül hiányoztak a jó egyéni teljesítmények, ugyanis szerinte nehéz lenne két-három játékosnál többet kiemelni.

A svájci nagyon magas színvonalat képviselő csapat, szinte egyetlen rossz passza sem volt az első félidőben. A másodikban pedig kihasználta a tapasztalatát, mert a szépítés után nyomtunk, közel álltunk az egyenlítéshez, de az ellenfél a rutinjával folyton meg tudta törni a játékot és a lendületünket” – mondta az 59 éves szakember.

Marco Rossi frusztrálónak nevezte, hogy óriási védelmi hibákból fakadtak a gólok, kiváltképpen az utolsó. Szerinte az ilyen hibákat nehéz kijavítani és megtalálni az okát, mert lehet mentális probléma vagy fizikai fáradtság is az előidézője, főleg az utolsó percekben.

Hozzátette, a hibák a játékhoz tartoznak, de most meg kell kérnie a játékosokat, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást válasszák.

Ha megnézzük a jelenlegi állást, és hogy Németországgal játszunk négy nap múlva, valószínűleg nem sokan fogadnának ránk. De az előző Eb-n megmutattuk, hogy fel tudunk állni 3-0-s vereség után, elvégre 1-1-et játszottunk a világbajnok franciákkal, majd hat percre voltunk a továbbjutástól Münchenben a németek ellen. Persze ez egy másik német csapat, amely ezt meg is mutatta a nyitómeccsen. Ahogy korábban is elmondtam, a házigazdát tartom a torna legnagyobb favoritjának” – beszélt a soron következő meccsről Rossi.

Kollégája, Murat Yakin szintén úgy látta, hogy meglepte a hadrendjével a magyar csapatot és ezt sikerült kétgólos előnyre váltani.

A svájciaktól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazda és a pénteki nyitányon Skóciát 5-1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

A csoport, 1. forduló:

Svájc-MAGYARORSZÁG 3-1 (2-0)

pénteken játszották:

Németország-Skócia 5-1 (3-0)

Az állás:

1. Németország  1   1  -  -   5-1   3 pont

2. Svájc        1   1  -  -   3-1   3

3. MAGYARORSZÁG 1   -  -  1   1-3   0

4. Skócia       1   -  -  1   1-5   0

A csoport további programja:

2. forduló (június 19., szerda):

Németország-MAGYARORSZÁG, Stuttgart 18.00

Skócia-Svájc, Köln 21.00

3. forduló (június 23., vasárnap):

Svájc-Németország, Frankfurt 21.00

Skócia-MAGYAROSZÁG, Stuttgart 21.00

Kövesd a GOAL tartalmait a teljes Európa-bajnokság alatt, hiszen szerkesztőségünk exkluzív interjúkkal, élő tudósításokkal és rengeteg extra tartalommal vár végig a torna során! Ha velünk tartasz, nem maradsz le semmiről sem! IDE KATTINTVA mindent megtalálsz a 2024-es németországi Eb-ről.

2024-06-16T06:31:53Z dg43tfdfdgfd