F1-HíREK: KOMOLY BüNTETéS VáRHAT VERSTAPPENRE A BELGA NAGYDíJON

A háromszoros világbajnok autójában még a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén hibásodott meg az éppen beszerelt MGU-K komponens. Akkor a csapat elővigyázatosságból az egész erőforrást kicserélte és elküldte azt a Honda központjába, felülvizsgálatra. Ugyan azóta se került ki hivatalos jelentés a motor állapotáról, a Forma–1-ben jártas hírportál szerint a teljes motorcsere is szükséges lesz a Belga Nagydíj előtt.

A csapatok pilótánként összesen négy motorcserét engedhetnek meg maguknak az idény során. Verstappen autójában ez már az ötödik alkalom lenne, így nem úszhatja meg büntetés nélkül az új egység beszerelését.

A csere azért is lenne szükségszerű, mert a belga versenypálya (Spa-Francorchamps) komolyan igénybe veszi a motort, hiszen nagyon sok gyors kanyar és hosszú egyenes található rajta, így elengedhetetlen lenne neki egy jól működő autó.

Ugyanakkor volt már rá példa, hogy Verstappen képes volt több rajthelyes büntetés után is nyerni Spában. 2023-ban az ötödik helyről startolva tudott győzni, míg egy évvel korábban a tizennegyedik helyről küzdötte fel magát az első helyre.

Persze azt is érdemes hozzátenni, hogy a hollandnak idén sokkal nehezebb dolga lenne, mivel jelenleg már nem képviselnek olyan főlényt a mezőnyben, mint az utóbbi szezonok során.

Olvasta már?

2024-07-24T12:07:14Z dg43tfdfdgfd