FERGUSON éS WENGER AZ ELSő KéT EDZő A HíRESSéGEK CSARNOKáBAN

Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger személyében az első edzők is bekerültek a Hírességek Csarnokába az angol labdarúgó Premier League-ben.

Ferguson a sorozat történetének legeredményesebb trénere, 2013-as nyugdíjba vonulása előtt 13 bajnoki címet nyert a Manchester Uniteddel. Wenger 1996 és 2018 között három alkalommal végzett az első helyen az Arsenal menedzsereként, a 2003/04-es szezonban veretlenül diadalmaskodott csapatával. A skót és a francia szakember hosszú évekig nagy riválisa volt egymásnak az oldalvonal mellett.

Nagy megtiszteltetés, amikor ilyen elismerésben részesülsz. De ez nem csak rólam szól. Ez elismerése a Manchester Unitednek is, és annak a kapocsnak, amely közöttünk volt hosszú éveken át. Ezért a klubra, az alkalmazottakra és a játékosaimra is büszke vagyok

– írta közleményében Ferguson.

A Hall of Fame azokat a személyeket ismeri el és ünnepli, akik kiemelkedően sikeresek voltak a PL 1992-es létrehozása óta, és nagy hatással voltak rá.

A 81 éves Ferguson abszolút rekordere a Premier League-nek 810 mérkőzésen aratott 528 győzelemmel és 1752 ponttal. Tizenegy alkalommal volt az év edzője. Wenger csúcstartó a meccsek számát tekintve, 828 mérkőzésén 476 győzelmet aratott és 199-szor játszott döntetlent az ágyúsokkal. A 73 éves szakember lett 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben a szezon legjobb trénere.

Hogy Sir Alexszel osztozhatok ezen az elismerésen, az nagy megtiszteltetés. Olyanok vagyunk, mint két bokszoló, akik őrülten küzdenek egymással, de mégis együtt teszik meg az utat. Ami marad, az a tisztelet. Azt szeretném, ha az emberek úgy emlékeznének rám, mint aki imádta az Arsenalt, tisztelte a klub értékeit, és akkor távozott, amikor megvolt a növekedés, a még nagyobbá fejlődés lehetősége

– mondta Wenger.

A két legendás edző korábbi játékosai közül már nyolcan – David Beckham, Eric Cantona, Roy Keane, Wayne Rooney, Peter Schmeichel, Paul Scholes, illetve Thierry Henry és Patrick Vieira – tagjai a Hírességek Csarnokának a Premier League-ben.

(MTI)

2023-03-29T13:31:21Z dg43tfdfdgfd