FORDULATOS VERSENY UTáN BAGNAIA NYERTE BEZZECCHI ELőTT A MOTOGP OLASZORSZáGI SPRINTJéT!

Szürke fellegek alatt kezdődött meg szombat délután a MotoGP sprintversenye, ahol Francesco Bagnaia, a világbajnoki címvédő indult az élről a két Marquez testvér elől, Marc volt a második és Alex a harmadik.

A 12 körös verseny rajtját Bagnaia jól kapta el, meg tudta tartani az első helyét, azonban mögötte komoly tumultus alakult ki, Alex Marquez ki is csúszott az első kanyarban, míg a hatodik helyről induló Jorge Martin felugrott a harmadik helyre, miközben a rajt után azonnal eleredt az eső, bár annyira nem súlyosan, hogy ki kelljen állni a versenyzőknek.

Martin nagyon agilisan versenyezve Marquezt és Bagnaiát is megelőzte és egy kicsit meg is tudott lépni a mezőnytől és követte volna a szintén roppant merész manővereket bemutató Jack Miller is, azonban utóbbi túl merésznek bizonyult és meglökte Marc Marquezt, aki hátracsúszott, így Millernek hosszabb körre kellett mennie, ahogy hátrébb a Quartararón taszító Brad Bindernek is.

Mindeközben Bagnaia egy hiba után visszaelőzte Martint és megkezdte a felzárkózást a világbajnoki pontversenyben riválisa, Marco Bezzecchi is, aki fokozatosan felküzdötte magát a második helyre (ehhez kellett Martin újabb hibája is) és a címvédő nyomába eredt.

A két Ducati kicsit elhúzni látszott a mezőnytől, Bezzecchi komoly nyomást is helyezett márkatársára, azonban nem tudott támadást indítani ellene, miközben a háttérben Martin és Johann Zarco kivárásra rendezkedtek be.

A vége felé Bagnaia egy kisebb rést tudott kialakítani maga mögött, de úgy, hogy az utolsó kanyarban többször is elhagyta a pályát, ezért kapott egy figyelmeztetést. Ezalatt a büntetése után a középmezőnybe csúszó Brad Binder 366,1 km/h-s sebességet ért el, aminél még senki sem ment gyorsabban Mugellóban.

Az utolsó körben Bezzecchi visszazárkózott Bagnaiára, de ismét csak követni tudta, míg mögöttük Zarco megpróbált elslisszanni csapattársa mellett, de Martin meg tudta tartani a harmadik helyét. Bagnaia győzelmével négy pontra növelte előnyét a bajnokságban Bezzecchi előtt a holnapi főverseny előtt.

2023-06-10T13:59:02Z dg43tfdfdgfd