FUCSOVICS MáRTON úJABB GYőZELMET ARATOTT, VISSZAJUTOTT A TOP 50 MEZőNYéBE A VILáGRANGLISTáN

Fucsovics Márton a Cagliariban zaljó 175-ös kategóriájú salakpályás tenisztornán negyeddöntőbe jutott, miután két szettben legyőzte az amerikai Zachary Svajdát. A magyar teniszező ezzel újra bejutott a top 50 mezőnyébe.

A nemrégiben bukaresti ATP-torna-győzelmet ünneplő Fucsovics Márton két nap alatt két mérkőzést nyert a Cagliariban zajló challenger-tenisztornán, így készülhet a negyeddöntőre. A jelenleg második számú magyar teniszező még szerdán legyőzte az olasz Zeppierit – aki a második szett derekán feladta a mérkőzést –, majd csütörtök délelőtt az amerikai Svajda volt az ellenfele. 

A világranglistán 125. Svajda az első körben Piros Zsombort győzte le, de Fucsovics Mártonon egyáltalán nem talált fogást. Az első szettben 2:2-nél brékelt Fucsovics, amely előnyt egészen a szett végéig megtartotta, sőt amikor Svajda a játszmában maradásért szervált, újra elvette riválisa adogatógémjét a magyar. 

A második szettben rögtön brékelt a 21 éves amerikai, de ezt követően nem tudta megtartani előnyét, olyannyira, hogy 4:2-nél Fucsovics volt előnyben. A játszma, illetve egyben a mérkőzés hátralévő részét a magyar teniszező magabiztosan menedzselte, 5:3-nál pontveszteség nélkül szerválta ki a győzelmet. Fucsovics bejutott a challengertorna negyeddöntőjébe, ahol az amerikai Eubanks vagy a kolumbiai Galán lesz az ellenfele. 

A magyar teniszező győzelmével értékes ATP-pontokat is gyűjtött, jövő héttől pedig újra a világranglista legjobb 50 mezőnyében jegyzik. 

ATP CHALLENGER 175, CAGLIARI, 2. FORDULÓ

  • Fucsovics Márton – Zachary Svajda 6:3, 6:3

2024-05-02T11:32:03Z dg43tfdfdgfd