GóL éS GóLPASSZ A DáRDAI FIVéREKTőL, DE APJUK íGY SEM LEHET BOLDOG

Huszadik bajnokiján az ötödik gólját szerezte a Hertha Berlinben légióskodó, egyszeres magyar válogatott szélső, Dárdai Palkó. A 25 éves középpályás öröme azonban nem lehet felhőtlen, az édesapja, Dárdai Pál által vezetett csapat végül 4–2-re kikapott az Elversberg otthonában. A Hertha első gólját Palkó fivére, az ugyancsak magyar válogatott Dárdai Márton készítette elő.

Sorozatban a harmadik meccsén maradt nyeretlen a Dárdai Pál vezette Hertha Berlin a német másodosztályban. A tabella 9. helyén álló fővárosi csapat már a 18. percben hátrányba került, amire Fabian Reese a 27. percben válaszolt Dárdai Márton gólpasszából (1–1). 

Fordulás után megint rövid időn belül hátrányba került a vendégcsapat, Luca Schneilbacher szerezte meg a második hazai gólt is. A 61. percben jött a hosszúnál bátran bevetődő Dárdai Palkó, aki egy balról érkező, többször is megpattanó labdát kotort a hálóba nyakán a védővel (2–2).

A hajrá egyértelműen a 10. helyezett házigazdáé volt: a Bayern Münchentől kölcsönvett Paul Wanner a 64. percben harmadszor is megszerezte a vezetést az Elversbergnek, majd a kegyelemdöfést Kevin Koffi adta meg Dárdaiéknak a 88. minutumban.

Dárdai Palkó 73 percet töltött a pályán, fivére, Márton végigjátszotta a meccset, míg a harmadik testvér, Bence ezúttal sem volt a keret tagja.

A Hertha 32 fordulóval a vége előtt 45 pontot számlál, és a 9. helyen áll, és legjobb esetben sem lehet már a hatodiknál jobb.

Két körrel a vége előtt a Holstein Kiel vezeti a tabellát (64) a St. Pauli (63) és a már csak osztályozós helyen álló Düsseldorf előtt (59). Az elmúlt éveknek mindig a feljutás legfőbb esélyeseként nekivágó Hamburg – melyben Németh András légióskodik – 55 ponttal a negyedik, így innen már óriási bravúr kellene, hogy egyáltalán osztályozót játszhasson a csapat.

2024-05-05T19:07:01Z dg43tfdfdgfd