HAJDú B. ISTVáN ELMONDTA, MIT VáR A BL-DöNTőTőL

Fogadj 20-szoros szorzóval a BL-döntőre, és szerezd meg a 20 ezer forintos bónuszt is! (x)

Hajdú B. István, az M4 Sporton látható Bajnokok Ligája-döntő kommentátora szerint elsősorban a Manchester City-n múlik, hogy milyen mérkőzés lesz szombaton Isztambulban.

A Manchester City-Inter BL-döntőn az angolok győzelme 1.46, a döntetlen 4.90, az olaszok sikere pedig 7.50-szeres szorzóval fogadható.(x)

"Nem gondolnám, hogy az Internazionale nekiront a Manchester Citynek, amely idegenben inkább tartalékolt, nem annyira direkt futballt játszott, mint hazai pályán. Ezért elsősorban a Citytől függ, milyen meccs lesz. Ha a City az elején gólt szerez, akkor borzasztó nehéz, mert ha vezet, akkor nehéz ellene megfordítani"

- fogalmazott az M1 aktuális csatornán még a csütörtöki kiutazása előtt a kommentátor, aki hozzátette, azokban az években, amikor nincs nagy válogatott torna, mint idén, még jobban felértékelődik a BL-döntő.

Hajdú B. István szerint ha oda-visszavágós párharc lenne, akkor majdnem biztos, hogy a Manchester City jutna tovább, vagy ha ezt a mérkőzést tízszer játszanák le, akkor többször nyerne az angol bajnok, amelyet jelenleg a világ legjobb és legjobban formában lévő csapatának tart.

"De egy meccsről beszélünk és az Inter sem rossz, az elmúlt 13 találkozójából 12-t megnyert, azaz két olyan együttesről van szó, amely május végére, június elejére időzítette a csúcsformáját"

- mondta a sportriporter, aki felidézte, hogy a legutóbbi isztambuli döntő talán minden idők legjobbja volt, amikor 2005-ben a Liverpool 3-3-as döntetlent követően úgy verte 11-esekkel az AC Milant, hogy a szünetben még háromgólos hátrányban volt.

"Josep Guardiola korszakos edző, aki a Barcelonával korszakos eredményeket ért el. Soha nem volt még olyan szakember, aki két különböző országban véghez vigye a triplázást"

- utalt arra Hajdú B. István, hogy 2009-ben a Barcelonával már megvalósította ezt a bravúrt a Manchester Cityt irányító Guardiola, aki most egyetlen sikerre van ettől.

"A legutóbbi BL-győzelmet viszont 2011-ben aratta még a Barcelonával. Két éve saját bevallása szerint is ő taktikázta el a döntőt azzal, hogy védekező középpályás nélkül játszott".

A kommentátor úgy fogalmazott, meglepné, ha nem a Manchester City nyerne, de hozzátette, az angol klub még nem nyert BL-t, esélyesebbként viszont már bukott el döntőt.

"Tényleg az az M4 Sport célja, hogy ami Isztambulban történik, arról senki ne maradjon le"

- mondta a közvetítéssel és a műsorfolyammal kapcsolatban Hajdú B. István.

Az isztambuli BL-döntő szombaton 21 órakor kezdődik, az M4 Sport pedig élőben közvetíti nemcsak a mérkőzést, hanem a két csapat pénteki sajtótájékoztatóját és edzését is.

Forrás: MTI

2023-06-10T15:40:28Z dg43tfdfdgfd