HAMILTON: EZ VOLT A SZEZONOM LEGJOBB NAPJA, A RED BULL-LAL HARCOLTUNK

A brit versenyző a nyolcadik pozícióból várhatta a Miami Nagydíj rajtját, a csapata pedig alternatív taktikát választott nála, hiszen a kemény keveréken kezdte meg a futamot. Ez eleinte némileg visszaütött számára, hiszen az első szakaszban a sprintet követően most is egy Haasszal találta szemben magát.

Nico Hülkenberg pedig nem is adta olcsón a bőrét, így Hamiltonnak beletelt némi idejébe, mire végleg maga mögé tudta utasítani ellenfelét. A verseny második felében aztán a keményekről közepesekre váltott, és látszólag remek tempót tudott diktálni, hiszen folyamatosan ott loholt Perez nyakában.

A Mercedes egyenesbeli tempója azonban nem volt elég ahhoz, hogy el tudjon menni a mexikói mellett, így a futam végén meg kellett elégednie a hatodik hellyel, ami még így is a legjobb idei eredménye volt.

„Volt pár élvezetes csatám odakint. Mindent beleadtam, hogy előrébb tudjak jönni, és bemutattam néhány remek előzést. A végén pedig a Red Bullt szorongattuk, ami remek érzés volt. Vélhetően ez volt idén a legjobb napom eddig az autóban, szóval csak ezt kell folytatnunk a továbbiakban is.”

„A tempóm azért nem volt annyira jó, mint az előttem lévőké, de a DRS segítségével tartani tudtam magam. A DRS nélkül elkezdtek elhúzni előlem, de ettől még nagyszerű érzés volt látni, hogy látótávolságon belül vannak.”

A Mercedes jelenleg a negyedik erőnek tűnik a mezőnyben a Red Bull, a Ferrari és a McLaren mögött, erről beszélt George Russell a versenyt követően, Hamilton pedig egyetértett a kijelentéssel, bár nem tulajdonított nagy jelentőséget neki: „Nem igazán látom ennek fontosságát. Látni lehetett, hová kvalifikáltuk magunkat, és hogy hol vagyunk a bajnokságban, szóval ez alapján lehet rá következtetni.”

Az F1-es pontverseny állása a Miami Nagydíjat követően.

2024-05-06T16:17:33Z dg43tfdfdgfd