HAMILTON: SZáRAZ PáLYáN NEM LETTüNK VOLNA ILYEN GYORSAK...

A Kínai Nagydíj sprintkvalifikációja még száraz pályán indult, az SQ1-ben még a kigyulladó fű is nehézségeket okozott. Már az elején tudni lehetett azonban, hogy érkezik az eső és az SQ3-at már vizes pályán kezdték meg a pilóták.

Lewis Hamilton az utolsó szakaszban az utolsó körén be tudott menni két perc alá, és ezzel átvette a vezetést, azonban Lando Norris elvette tőle azt. Ekkor jött egy kis kavarodás, Norris körét ugyanis előbb elvették, majd visszaadták a versenybírók. A leintés után a hétszeres világbajnok így értékelt:

„Elég trükkösek voltak a körülmények, senkinek sem volt túl sok tapadás, de annyira örülök. Már akkor nagyon boldog voltam, amikor láttam jönni az esőt, mert száraz pályán nem vagyunk elég gyorsak, szóval amikor jött az eső és úgy éreztem, jobb esélyünk lehet, akkor kelt igazán életre az autó.”

Hamilton csapattársa, George Russell már az SQ2-ben kiesett, ezzel nyomatékosítva a Mercedes problémáit száraz aszfalton és a brit versenyző ennek tudatában is értékelte esélyeiket a magyar idő szerint holnap hajnalban kezdődő sprintre:

„Attól függ, milyenek lesznek a körülmények, ha ugyanilyen marad, akkor lesz esélyünk valahol elől végezni, ha viszont száraz lesz, akkor a Ferrarik és a Red Bullok természetesen elhúznak majd, a többieket talán meg tudjuk fogni.”

Az időmérő összefoglalóját itt olvashatjátok.

2024-04-19T10:01:14Z dg43tfdfdgfd