HATALMASAT BUKOTT A PREMIER LEAGUE!

Játssz Magyarország egyik legjobb online kaszinójában! Vágj zsebre 4x32 000 Ft értékű bónuszt és 32 ingyen pörgetést! Regisztrálj most! (x)

A Borussia Dortmund szerda esti sikerével eldőlt, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024/25-ös kiírásában öt német csapat indulhat.

A Bundesliga állása alapján ezeknek az együttesnek a kiléte is ismert, ugyanis az ötödik helyen álló Dortmundot már senki sem előzheti meg.

Németországot a már bajnok Bayer Leverkusen mellett a Bayern München, az előző idényben még osztályozós, de jelenleg harmadik VfB Stuttgart - amely 14 év után tér vissza a sorozatba -, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig képviseli majd a dortmundiak mellett.

A következő idénytől a BL-ben ligarendszerben - a jelenlegi 32 helyett - már 36 csapat játszik. Az UEFA döntése alapján a plusz négy helyből kettőt a 2023/24-es szezonban két legjobban teljesítő bajnokság kapja meg. Az UEFA-koefficiens mutatója alapján az első két helyen az olasz és a német bajnokság végzett, vagyis a Serie A és a Bundesliga a szokásos négy helyett öt csapatot küldhet a BL-be a következő idényben.

Az UEFA listáját ide kattintva találod meg.

Az angol bajnokság már a (BL-, EL- és EKL-) negyeddöntők során nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a Manchester City, az Arsenal, a Liverpool és a West Ham United is elbúcsúzott a nemzetközi kupaszerepléstől, és csak az Aston Villa jutott egyedül tovább az elődöntőbe – az Európa Konferencia-Ligában –.

2024-05-02T11:51:30Z dg43tfdfdgfd