HAZáNKBAN LéP PáLYáRA KEVIN DE BRUYNE CSAPATA – HIVATALOS!

Játssz Magyarország egyik legjobb online kaszinójában! Vágj zsebre 4x32 000 Ft értékű bónuszt és 32 ingyen pörgetést! Regisztrálj most! (x)

Szeptember 6-án Magyarországon, Debrecenben, zárt kapuk mögött játssza le Belgium az Izrael elleni hazai mérkőzését a Nemzetek Ligájában.

A BBC beszámolója szerint Belga Labdarúgó-szövetség (RBFA) azután kényszerült új helyszínt keresni, hogy Brüsszel városa közölte: biztonsági aggodalmak miatt „lehetetlen” a találkozó megrendezése.

Más belga városok sem voltak hajlandóak otthont adni a meccsnek – Liege, Antwerpen, Leuven és Bruges rendelkezik még az UEFA által nemzetközi mérkőzésekre engedélyezett stadionokkal.

Az izraeli-gázai konfliktus világszerte demonstrációkat váltott ki, többek között Belgiumban is.

Tekintettel arra, hogy Belgiumban egyetlen önkormányzat sem tartotta lehetségesnek a Vörös Ördögök Izrael elleni hazai mérkőzésének megszervezését, az RBFA-nak külföldön kellett megoldást keresnie” – közölte a szövetség.

A – mások mellett Kevin De Bruyne, a Manchester City ásza által fémjelzett – belga válogatott hazai mérkőzéseinek nagy részét Brüsszelben, a Baldvin király Stadionban játssza. Októberben egy fegyveres megölt két svédet a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező előtt, a meccset biztonsági okokból félbeszakították a félidőben.

A belga ügyészek kezdetben azt állították, hogy a jelek szerint nincs összefüggés a terrortámadás és az izraeli-gázai háború között, de később azt mondták, hogy nem zárhatják ki ennek a lehetőségét.

Franciaország és Olaszország ugyanúgy a Nemzetek Ligája A2 csoportjában szerepel, mint Belgium és Izrael.

A FIFA jelenleg a Palesztin Labdarúgó Szövetség azon javaslatán gondolkodik, hogy tiltsák el Izraelt a nemzetközi porondon való részvételtől. A világfutballt irányító szervezet csak a július 26. és augusztus 11. között zajló párizsi olimpia után hoz végleges döntést az ügyben. Izrael Malival, Paraguayjal és Japánnal mérkőzik meg az ötkarikás játékok csoportkörében.

2024-07-19T21:23:42Z dg43tfdfdgfd