HOGYAN IS KöTöTT KI HAMILTON A DOBOGó TETEJéN A "NAGYON FURA" BRIT NAGYDíJON?

Az idei szezont a Red Bull kezdte dominánsan, majd a McLarené vált sokak szerint a Forma-1 leggyorsabb autójánál, így a Mercedes ragyogása Silverstone-ban kisebb meglepetés volt. Azonban ennél nagyobb zavart keltett, hogy a futam alatt is többször változott az autók teljesítménye, a német gyártó, a Red Bull és a McLaren is a leggyorsabbnak mondhatta magát az eső előtt, közben és után egy ponton.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner röviden így foglalta össze: „Nagyon fura verseny volt. Szerintem nagyon jó lenne, ha valaki megmagyarázná a Mercedes tempóját, mert úgy tűnt, folyamatosan változik. A Mercedes a hűvösebb időben mindig erős volt, úgy tűnt, végig kezükben van a dolog.”

„Aztán Lewis talált magára, amikor elkezdett esni, aztán a McLarenek nagyon magukra találtak és mindannyiunk mellett elmentek. Szóval attól függően, hogy mi történt, mindig más volt gyorsabb. Azon körülmények között az ember azt várná, hogy Max is magára fog találni, de eléggé szenvedett. Aztán ahogy száradt a pálya, visszajött a tempó és körönként hat-hét tizeddel voltunk gyorsabbak Lewisnál és Landónál.”

A mérnökök a következő napokban az adatokat fogják böngészni, hogy jobban lássák, milyen elemek játszottak közre, Hornernek azonban megvan a maga elmélete arról, mi történt: „A gumikon múlt minden.”

2024-07-09T15:23:06Z dg43tfdfdgfd