HOGYAN áLL A CSAPATOK VERSENYTEMPóJA AZ ELSő 5 FUTAM ALAPJáN AZ F1-BEN?

A 2024-es szezon is a Red Bull Racing dominanciájával indult: az eddigi 5 nagydíjból 4-et Max Verstappen tudott behúzni, 3-szor pedig kettős győzelmet ünnepelhetett az istálló, így egyéniben és a csapatbajnokságban is nagy a Red Bull előnye.

A Motorsport-Total.com adatelemzője, Kevin Hermann pedig megnézte, hogyan állnak átlagban egymáshoz képest a csapatok a versenytempót tekintve, túl sok meglepetést pedig nem látni.

Még több F1 hír:Sky-kommentátor az Aston Martinról és Lance Strollról: „Nem értem...”

A Red Bull a Ferrarinál körülbelül 2,5 tizedmásodperccel gyorsabb, a McLarennél pedig 3 tizedmásodperccel. A Mercedes hátránya már nagyon jelentős, 7 tized feletti, az Aston Martin pedig közel 9 tizeddel marad el a „bikások” versenytempójától.

A mezőny második fele a Red Bulltól több mint 1 másodpercre, az Aston Martintól pedig legalább fél másodpercre van, a sorrend közöttük pedig Haas, Sauber, RB, Williams, Alpine.

Hermann hozzáteszi, hogy Ausztrália nélkül 3,4 tizedmásodperc lenne a Red Bull előnye a Ferrari előtt – Melbourne-ben Verstappen kiesése miatt csak Perez ment végig a versenyen.

Az időmérőn már több mint 3 tized a Red Bull előnye a Ferrari előtt, a McLaren pedig 4,5 tizeddel jár a Red Bull mögött. Az Aston Martin egy körön erősebb a Mercedesnél, a top 5-ön kívüli csapatok között pedig az RB a legerősebb.

Eközben május közepéig kell döntenie Sainznak, vagy 2 másik versenyzőt keresnek meg, míg Rosberg soha nem hitte, hogy győzhet Hamilton ellen.

2024-04-26T11:52:33Z dg43tfdfdgfd